artikel

Synthes creëert meer snelheid door opslag in eigen beheer

Warehousing

Synthes creëert meer snelheid door opslag in eigen beheer
Synthes creëert meer snelheid door opslag in eigen beheer

Synthes, distributeur in chirurgische en orthopedische producten, besloot onlangs het roer om te gooien door de opslag in eigen handen te nemen. De ruimte hiervoor werd al snel gevonden in het bestaande pand. Leveranciers Hanel Liften en Bito Systems implementeerden onder meer een put-to-light en een pick-to-light systeem.

Projectgegevens
Bedrijfsnaam: Synthes   Leverancier/dienstverlener: BITO systems
Plaats: Zeist  
Branche: overige industrie   Bedrijfsgrootte:
Bedrijfstype: Logistiek   Datum ingebruikname: 14-05-2007
Productnaam:  

Synthes besteedde de opslag voorheen uit aan een logistiek dienstverlener maar besloot na acht jaar het in eigen beheer voort te zetten. Belangrijkste reden hiervoor was het gebrek aan snelheid. “Het moederbedrijf in Zwitserland zorgt voor een dagelijkse aanlevering van producten en dat betekent dat er sprake moet zijn van een snelle in- en uitslag. En daar ontbrak het juist aan. Daarnaast had ik geen feeling met de producten”, aldus Stephan Roos, manager operations bij Synthes.

 

Tijdsbesparing

Die feeling heeft hij nu wel want de ruimte die tegenwoordig wordt gebruikt als warehouse, zit onder het bestaande pand in Zeist. Deze ruimte van 600 vierkante meter werd compleet ingericht voor de uitleenservice en de in- en uitslag van al het operatiemateriaal. De verplaatsing heeft het bedrijf een tijdsbesparing van vier tot vijf uur per dag opgeleverd.

 

Veel ruimte

Het operatiemateriaal dat wordt gedistribueerd door heel het land bestaat uit producten als schroefjes, platen, intramedullaire pennen en zogeheten powertools. “Deze producten moeten tegenwoordig volgens strenge wettelijke eisen steriel worden verpakt. Zo moet een schroefje van slechts 35 mm in een verpakking ter grootte van een sigarettendoosje. Dat neemt veel ruimte in beslag.” Roos verwacht dat in de toekomst waarschijnlijk 40 procent volumevermeerdering zal plaatsvinden.

 

Kenmerken systeem

Bito Systems implementeerde bij Synthes een combinatie van legbordstellingen, doorrolstellingen en Hanel leverder een put-to-light en een pick-to-light systeem, twee leanliften en een rotomat. Alles is gekoppeld aan het SAP systeem. Alle systemen zijn mei dit jaar in gebruik genomen.

 

Lees ook:

Reageer op dit artikel