artikel

De Dag van het Magazijn

Warehousing

De Dag van het Magazijn
Dag van het Magazijn

Veilig en gezond werken in magazijnen en dc’s. Dat is het thema van de Dag van het Magazijn op 6 november 2007 in Diemen. De Dag van het Magazijn bestaat uit een congres met workshops en een informatiemarkt. Sluitstuk van de dag is de verkiezing van het Veiligste Magazijn van 2007.

Is een magazijn niet per definitie onveilig? Op een heftruck is het verdraaid lastig om door de mast en langs de lading heen te kijken waar je rijdt. Magazijnstellingen die tot de nok toe zijn gevuld met pallets en dozen ontnemen elk zich op de gangpaden links en rechts. Voetgangers lopen kriskras door het magazijn terwijl hun gedachten afdwalen naar de orders die ze moeten verzamelen.

 

Kleinste hoekjes

Een ongeluk kan dan ook gebeuren in de kleinste hoekjes van een magazijn. De Arbeidsinspectie heeft in 2006 maar liefst 182 meldingen van heftruckongevallen ontvangen.

 

Workshops

Dat een veilig magazijn wel degelijk mogelijk is, bewijzen de praktische en interactieve workshops tijdens deze Dag van het Magazijn. Een groot aantal specialisten op het gebied van magazijninrichting en mobiel intern transport vertellen welke maatregelen u kunt nemen om de veiligheid op de werkvloer te vergroten.

 

Veiligheidsbewustzijn

Experts op het gebied van gedragsbeïnvloeding geven aan hoe u het veiligheidsbewustzijn van uw medewerkers kunt versterken. Ergonomiedeskundigen laten zien hoe u lichamelijke klachten bij uw medewerkers kunt voorkomen. Wilt u inbraak of fraude tegengaan? U hoort het allemaal op de Dag van het Magazijn.

 

Informatiemarkt

De Dag van het Magazijn bestaat uit meer dan alleen workshops. In de pauzes kunt u terecht op de informatiemarkt, waar veel specialisten op het gebied van veiligheid en gezondheid hun producten en diensten tonen. Aan het eind kunt u aanschuiven bij een dinerbuffet en nog eens napraten met uw collega’s.

 

Veiligste Magazijn

Hoogtepunt van de dag is de verkiezing van het Veiligste Magazijn van 2007. Aan het begin van de dag gunt Ralph Hendrix van DHL Exel Supply Chain in Bergen op Zoom u al een kijkje in de keuken van van het winnende magazijn van 2006.

 

Drie genomineerden

Na de workshops worden de drie genomineerden van dit jaar op fraaie wijze aan u voorgesteld. Dat betekent vier voorbeelden van bedrijven die veiligheid daadwerkelijk in de praktijk hebben gebracht.

Aan het eind van de dag maakt juryvoorzitter prof.dr.ir. Jos Vermunt bekend wie zich de opvolger van DHL in Bergen op Zoom mag noemen.

 

Reageer op dit artikel