artikel

Quote Components: “Wij verzetten nu meer werk met minder mensen”

Warehousing

Quote Components: “Wij verzetten nu meer werk met minder mensen”
Eddy Krijnen

Quote Components schafte het high perfor mance picking systeem (HPPS) van Viastore aan. Directeur Eddy Krijnen benadrukt vooral de voordelen die het nieuwe systeem met zich meebrengt

Quote Components schafte het high perfor mance picking systeem (HPPS) van Viastore aan. Directeur Eddy Krijnen benadrukt vooral de voordelen die het nieuwe systeem met zich meebrengt

Projectgegevens
Bedrijfsnaam: Quote Components   Leverancier/dienstverlener: Scarabee Logistic Systems
Plaats: Oldenzaal  
Branche: fast moving consumer goods   Bedrijfsgrootte:
Bedrijfstype: Groothandel   Datum ingebruikname: 01-12-2006
Productnaam: HPPS  

Eddy KrijnenWat levert het op?

“De 40 procent efficiencyverbetering die de leverancier op papier claimt, kan ik niet hard maken. Wel dat we doorgaans meer werk verzetten met 20 procent minder mensen. De vrijgekomen ruimte in het palletstellingenmagazijn gebruiken we voor de opslag van het sterk gegroeide assortiment van LCD- en plasma tv’s.”

 

Waarom deze miniload?

“We kwamen er al gauw achter dat het voor leveranciers van deze systemen minder gebruikelijk is om slechts één miniload in een relatief klein magazijn als het onze te installeren. Ik wil ons niet als pilot aanmerken, maar Viastore leek me ook reuze benieuwd naar de performance van hun miniload in een kleiner magazijn.”

 

Hoe werkt het?

“De HPPS omvat een miniload, pick-to-light en WMSsoftware. Pickkanalen worden binnen dit systeem snel aangevuld, maar ook net zo snel weer leeggehaald, als de betreffende bakken voorlopig niet nodig zijn. De clou is dat de orderverzamelaar de artikelen alleen maar hoeft over te pakken uit de opslagbak naar de orderverzameldoos. De rest doet het systeem.”

 

Hoe ervaart het personeel de omslag?

“In dit systeem komen de goederen in de bak naar de man. Dus veel minder loopwerk door het magazijn. Die zijn daar tevreden mee. De kwaliteit die de orderverzamelaars kunnen leveren, wordt sterk bepaald door de juiste inslag van de goederen. Van de medewerkers die daarvoor verantwoordelijk zijn wordt dus wat meer verwacht.”

Reageer op dit artikel