artikel

Kremer Zaden kiest voor optimalisatie

Warehousing

Kremer Zaden kiest voor optimalisatie
Kremer Zaden

Projectgegevens Bedrijfsnaam: Kremer Zaden   Leverancier/dienstverlener: Crepa Plaats:   Branche: land- & tuinbouw   Bedrijfsgrootte: middelgroot: 100 – 399 werknemers Bedrijfstype: Productie   Datum ingebruikname: Productnaam: FIBC, Flexible Intermediate Bulk Container   Het merendeel van de zaden in ons brood is afkomstig van Kremer Zaden. Het familiebedrijf uit Middenmeer ontvangt ze wereldwijd en verwerkt ze […]

Projectgegevens
Bedrijfsnaam: Kremer Zaden   Leverancier/dienstverlener: Crepa
Plaats:  
Branche: land- & tuinbouw   Bedrijfsgrootte: middelgroot: 100 – 399 werknemers
Bedrijfstype: Productie   Datum ingebruikname:
Productnaam: FIBC, Flexible Intermediate Bulk Container  

Het merendeel van de zaden in ons brood is afkomstig van Kremer Zaden. Het familiebedrijf uit Middenmeer ontvangt ze wereldwijd en verwerkt ze tot een veilige grondstof voor de bakkerij industrie. Een groot deel komt als zakgoed binnen. De inhoud van de 25 kg zakken gaat in een palletbox van 1.500 kg, die dienst doet voor opslag en intern transport. Om dit proces te optimaliseren, zocht Kremer Zaden naar een oplossing om de inhoud van een 20” container in zijn geheel op te slaan en te vervoeren. De keus viel op verplaatsbare silo’s. Nu het transport nog. Via Crepa Reyners vond men in Zweden een compacte, zeer sterke reus: de Elof.

  

Bedrijf: Kremer Zaden in Middenmeer

Toepassing: verwerking van zaden voor de bakkerijindustrie

Type truck: elektrische pallettruck/product mover

Leverancier nieuwe truck: Crepa Reyners uit Rijswijk

Totale vloot: 17

Overige merken: Hyster, BT

 

Kremer Zaden koos voor de supergrote FIBC (Flexible Intermediate Bulk Container) die samen met Machinefabriek Jansen en Heuning werd ontwikkeld.
In de grote zak past 20 ton zaad.

Reageer op dit artikel