artikel

Veiling REO live met AIDC-oplossing Phi Data

Warehousing

Veiling REO live met AIDC-oplossing Phi Data
Tracking & tracing bij REO Veiling

Groente- en fruitveiling REO heeft een nieuwe oplossing voor automatische identificatie en communicatie (AIDC) in gebruik genomen. Om de traceerbaarheid, voedselveiligheid en productkwaliteit te optimaliseren investeerde REO Veiling bovendien in nieuwe, geconditioneerde koelruimtes en geautomatiseerde heftrucks.

Met de nieuwe oplossing heeft REO optimale traceerbaarheid van zijn producten gerealiseerd, waardoor voedselveiligheid en productkwaliteit gegarandeerd zijn.

Projectgegevens
Bedrijfsnaam: REO Veiling   Leverancier/dienstverlener: 0
Plaats: Roeselare (Belgie)   Onderleverancier/-dienstverlener: Intermec Technologies Benelux
Branche: land- & tuinbouw   Bedrijfsgrootte: middelgroot: 100 – 399 werknemers
Bedrijfstype: Logistiek   Datum ingebruikname: 01-03-2007
Productnaam:  

REO Veiling is een coöperatieve veiling met een 3000-tal producenten die een gemiddelde dagelijkse aanvoer van ca. 600 ton groenten, aardappelen en fruit genereren. De AIDC-oplossing is geimplementeerd door Phi Data. Deze automatiseerder leverde de heftrucksterminals, de scanners en de printers en zorgde ook dat deze bij REO werden geïntegreerd in het bedrijfsnetwerk.

 

Hoe werkt het nieuwe systeem

Voor de identificatie van de producten, de verpakking en de pallets gaat de producent naar het aanvoerstation. Hier worden door de kwaliteitsverantwoordelijke van REO de goederen gecontroleerd. De producent ontvangt per pallet een kaart met unieke EAN128 SSCC-code. Elk product krijgt een genummerde plaats in de loods toegewezen.

 

Heftruckterminal aangestuurd door WMS

De bestuurders van de geautomatiseerde heftrucks worden rechtstreeks door het WMS-systeem aangestuurd. Opdrachten uit het WMS ontvangen zij via het scherm op hun heftruckterminal, een Intermec CV60. Vervolgens wordt de geleverde pallet gescand met een draadloze handscanner, de Intermec 1552. De kaart en het systeem vermelden op welke locatie in de koelruimte de pallet geplaatst moet worden.

 

Bron: Phinews, april 2007

 

Lees ook:

Reageer op dit artikel