artikel

Diepvrieshuis G. Frost implementeert WMS van Consafe Logistics

Warehousing

Diepvrieshuis G. Frost implementeert WMS van Consafe Logistics
G. Frost Diepvries kiest nieuw WMS

Projectgegevens Bedrijfsnaam: Diepvrieshuis G.Frost   Leverancier/dienstverlener: Consafe Logistics Plaats: Etten-Leur   Branche: overige industrie   Bedrijfsgrootte: Bedrijfstype: Logistiek   Datum ingebruikname: 01-03-2007 Productnaam: WMS Effect/Astro   Bij G. Frost Diepvries in Etten-Leur, groothandel in diepvriesproducten voor supermarkten en horecabedrijven, wordt op dit moment een nieuw WMS geïmplementeerd door Consafe Logistics. Naast deze implementatie heeft het […]

Projectgegevens
Bedrijfsnaam: Diepvrieshuis G.Frost   Leverancier/dienstverlener: Consafe Logistics
Plaats: Etten-Leur  
Branche: overige industrie   Bedrijfsgrootte:
Bedrijfstype: Logistiek   Datum ingebruikname: 01-03-2007
Productnaam: WMS Effect/Astro  

Bij G. Frost Diepvries in Etten-Leur, groothandel in diepvriesproducten voor supermarkten en horecabedrijven, wordt op dit moment een nieuw WMS geïmplementeerd door Consafe Logistics. Naast deze implementatie heeft het diepvrieshuis nog voicepicking en draadloze communicatie op het wensenlijstje.

Voor de implementatie van beide wensen, het Voice Picking-systeem inclusief een nieuw draadloos datacommunicatie-netwerk (RFDC), heeft het net als bij het WMS Effect/Astro zijn oog laten vallen op leverancier Consafe Logistics. Het is de bedoeling dat de eerste fase van het project begin maart 2007 start. Het diepvrieshuis G. Frost gebruikt Microsoft Dynamics als ERP-systeem, en daaraan koppelt de WMS-leverancier Effect/Astro. De inkomende goederen worden geregistreerd met barcodescanning en de gegevens daarvan worden in Effect/Astro opgeslagen. In het WMS worden alle artikelgegevens gekoppeld aan de locatiegegevens en de daar opgeslagen hoeveelheden.

 

Orderpicking met picklijsten

Tot nu toe verloopt de orderpicking bij G. Frost Diepvries nog met papieren picklijsten, maar het is de bedoeling dat het Voice Picking-systeem dat in de zomermaanden van 2007 wordt geïmplementeerd daar verandering in gaat brengen.

 

Lees ook:

 

Reageer op dit artikel