artikel

Voorraadbetrouwbaarheid bij NedTrain door barcodes

Warehousing

Voorraadbetrouwbaarheid bij NedTrain door barcodes
NedTrain

Projectgegevens Bedrijfsnaam: NedTrain   Leverancier/dienstverlener: 0 Plaats: Utrecht   Onderleverancier/-dienstverlener: Intermec Technologies Benelux Branche:   Bedrijfsgrootte: Bedrijfstype:   Datum ingebruikname: Productnaam:   NS-dochter NedTrain, gespecialiseerd in onderhoud van treinen, heeft het magazijn geautomatiseerd met een datacollectie-oplossing van PHI Data. In het magazijn van NedTrain Refurbishment & Overhaul werd tot voor kort gewerkt met papieren picklijsten. […]

Projectgegevens
Bedrijfsnaam: NedTrain   Leverancier/dienstverlener: 0
Plaats: Utrecht   Onderleverancier/-dienstverlener: Intermec Technologies Benelux
Branche:   Bedrijfsgrootte:
Bedrijfstype:   Datum ingebruikname:
Productnaam:  

NS-dochter NedTrain, gespecialiseerd in onderhoud van treinen, heeft het magazijn geautomatiseerd met een datacollectie-oplossing van PHI Data. In het magazijn van NedTrain Refurbishment & Overhaul werd tot voor kort gewerkt met papieren picklijsten. Een tijdrovende en administratief complexe werkwijze, aldus Bernardo de Langen, projectmanager Logistiek bij NedTrain.

“Er werden veel fouten gemaakt bij het picken en er werd dan ook veel verkeerd materiaal afgeleverd bij de productielijn. Dat zorgde voor vertragingen in het productieproces”, vertelt De Langen. Met de overgang naar Baan IV is er meteen gekeken naar de mogelijkheden voor een barcodeoplossing om alle materialen in het magazijn te identificeren en te registreren.

 

Retourstromen
De barcode wordt ook gebruikt bij aflevering aan de productielijn en voor retourstromen. Er zijn 32.000 stellinglabels in het magazijn aangebracht. Tevens is er een WLAN (Wireless Local Area Network) infrastructuur aangelegd met Cisco Access Points met daaraan gekoppelde handterminals en Intermec-printers.Binnen acht weken was het hele magazijn voorzien van barcodelabels geleverd door PHI Data.

 

“Nu we werken met een real-time applicatie met barcodes en handterminals hebben we een verhoogde voorraadbetrouwbaarheid bereikt. Hiermee zijn we als organisatie in staat een sneller in- en uitslagproces te realiseren, wat leidt tot optimalisatie van het productieproces,” vertelt Bernardo de Langen.

 

Lees ook:

 

Reageer op dit artikel