artikel

Sorbo pioniert met RFID-horloge

Warehousing

Sorbo pioniert met RFID-horloge
Tagwatch

Hands- en headfree 30 procent tijdwinst, dus kostenbesparing.

Hands- en headfree 30 procent tijdwinst, dus kostenbesparing.

Projectgegevens
Bedrijfsnaam: Nedac-Sorbo   Leverancier/dienstverlener: Logistore Bedrijfslogistiek
Plaats: Duiven  
Branche: automotive, machine- & apparatenbouw   Bedrijfsgrootte: middelgroot: 100 – 399 werknemers
Bedrijfstype: Retail   Datum ingebruikname: 01-09-2006
Productnaam: TagWatch  

Magazijnmedewerkers van Sorbo gebruiken sinds kort een zogenaamde ‘Tagwatch’, een soort polshorloge die via RF-technologie in verbinding staat met de software van SAP. Resultaat: 100 procent foutloos scannen en een tijdsbesparing van 33 procent.

Sorbo koos voor de nieuwe Tagwatch ondanks dat het nieuwe softwaresysteem SAP LES is ingericht om met handscanners te werken. ‘Natuurlijk is een handscanner een bewezen hulpmiddel en werkt het technisch goed, maar ik vind het ondingen, omdat orderverzamelaars hun handen niet vrij hebben’, vertelt Logistiek manager John Jansen. Ook voicepicking vond hij geen goede oplossing.

 

Elke locatie voorzien van RF-tag

In het betreffende warehouse van Sorbo is elke locatie voorzien van een RF-tag. Via de Tagwatch krijgt de orderzamelaar de locatie te zien waar hij moet picken. Hier aangekomen houdt hij de Tagwatch bij de RF-tag. Er klikt een piepsignaal en dan wordt via het WMS-systeem van SAP het aantal te picken items doorgegeven op het display.

 

Tijdsbesparing van 33 procentLogistiek manager John Jansen van Sorbo

De Tagwatch vindt zijn oorsprong in de automotive branche, waar elke auto een RF-tag krijgt waarmee deze door het productieproces kan worden gevolgd. Adviesbureau Logistore heeft dit idee samen met bedenker Newtec uit Munchen verder ontwikkeld tot een orderpickconcept. De voordelen die Sorbo ondervindt is dat er honderd procent foutloos wordt gepickt en dat het een tijdsbesparing van 33 procent oplevert ten opzichte van conventionele methodes.

 

                                                                   John Jansen van Sorbo

 

Een uitgebreide reportage over het gebruik van de Tagwatch bij Sorbo, vindt u in het vakblad Logistiek van 24 november 2006. Nog geen abonnement, klik hier.

 

Kijk ook eens in het uitgebreide RFID-dossier.

 

Zie ook: Wanneer magazijn mechaniseren (expertartikel van Logistore).

Reageer op dit artikel