artikel

Orchideeënkweker Pannekoek kiest nieuwe RFID-tags

Warehousing

Orchideeënkweker Pannekoek kiest nieuwe RFID-tags
RFID-tag in orchidee-pot

Projectgegevens Bedrijfsnaam: Orchideeënkweker Pannekoek   Leverancier/dienstverlener: DL Tech Nederland Plaats: Berkel   Branche: land- & tuinbouw   Bedrijfsgrootte: Bedrijfstype: Productie   Datum ingebruikname: Productnaam: Gen2 RFID   Orchideeënkweker Pannekoek heeft in een nieuw kascomplex een bufferbaan gebouwd waarin elke plant is voorzien van een Gen2 RFID-tag. Voordelen: de taggegevens zijn gekoppeld aan gegevens omtrent voeding, […]

Projectgegevens
Bedrijfsnaam: Orchideeënkweker Pannekoek   Leverancier/dienstverlener: DL Tech Nederland
Plaats: Berkel  
Branche: land- & tuinbouw   Bedrijfsgrootte:
Bedrijfstype: Productie   Datum ingebruikname:
Productnaam: Gen2 RFID  

Orchideeënkweker Pannekoek heeft in een nieuw kascomplex een bufferbaan gebouwd waarin elke plant is voorzien van een Gen2 RFID-tag. Voordelen: de taggegevens zijn gekoppeld aan gegevens omtrent voeding, warmte, etc., een arbeidsbesparing van dertig procent en de voorraadstand is altijd up-to-date.

Nu de planten van RFID-tags zijn voorzien kan het oppotten, het verpotten en tenslotte het inpakken vrijwel volledig automatisch worden afgehandeld. Ieder plant wordt namelijk individueel herkend. Door de taggegevens te koppelen aan alle gegevens omtrent voerding, warmte, etc., wordt de gehele kweekhistorie van elke plant automatisch in een database opgeslagen.

 

Lage kostprijs per tag

De circa vijftigduizend tags die de orchideeënkweker in Berkel en Rodenrijs in gebruik heeft zijn van het type Ultra High Frequency (UHF) en zijn opgebouwd volgens de Gen2-standaard. Volgens leverancier DL Tech wordt een dergelijk configuratie nog niet veel toegepast en is het grote voordeel de lage kostprijs van de tags.

 

Arbeidsbesparing van 30 procent

Naast de invoering van RFID is bij Pannekoek ook een nieuw intern transportsysteem geïmplementeerd. De automatisering van het sorteer-, inpak- en orderswerkingsproces levert het bedrijf een arbeidsbesparing van dertig procent op. Ook kent de verkoopafdeling voortdurend de exacte gereedstaande voorraad van elke soort zodat afnemers snel en correct kunnen wordt geïnformeerd.

 

Lees ook:

 

Lees alles over RFID op de speciale RFID-pagina.

Reageer op dit artikel