artikel

De Jong koel- en vrieshuis kiest voor 7 automatische kranen van Egemin

Warehousing

De Jong koel- en vrieshuis kiest voor 7 automatische kranen van Egemin
Egemin hangbaan

Projectgegevens Bedrijfsnaam: H.M. de Jong koel- en vrieshuis   Leverancier/dienstverlener: 0 Plaats: Ridderkerk   Branche:   Bedrijfsgrootte: Bedrijfstype: Logistiek   Datum ingebruikname: Productnaam:   H.M. de Jong koel- en vrieshuis is onlangs begonnen met de bouw van een volledig geautomatiseerd hoogbouwmagazijn van 20 meter hoog met een totale opslagcapaciteit voor 12.500 palletplaatsen. Het nieuwe satelliet […]

Projectgegevens
Bedrijfsnaam: H.M. de Jong koel- en vrieshuis   Leverancier/dienstverlener: 0
Plaats: Ridderkerk  
Branche:   Bedrijfsgrootte:
Bedrijfstype: Logistiek   Datum ingebruikname:
Productnaam:  

H.M. de Jong koel- en vrieshuis is onlangs begonnen met de bouw van een volledig geautomatiseerd hoogbouwmagazijn van 20 meter hoog met een totale opslagcapaciteit voor 12.500 palletplaatsen. Het nieuwe satelliet hoogbouwmagazijn dat in Ridderkerk wordt gebouwd, wordt aangestuurd door zeven automatische kranen van Egemin.

Mensen en heftrucks zijn niet meer nodig om de pallets in de stellingen op te slaan. H.M. de Jong heeft bewust gekozen voor een volledig geautomatiseerde opslag omdat het logistieke proces beter en betrouwbaarder verloopt.

 

Hoge palletdichtheid 

Met het gekozen satelliet concept van Egemin wordt een hoge palletdichtheid bereikt hetgeen in een koel- en vriesomgeving kostentechnisch van groot belang is. Daarnaast worden door de automatisering schades aan pallets zo goed als uitgesloten.

Het automatisch hoogbouwmagazijn heeft een compacte bouw. Tevens is het volgens De Jong qua bouw en uitvoering energiezuinig en goed voor het milieu.

 

Monorailsysteem

H.M. de Jong laat in de voorruimte van het magazijn bufferbanen plaatsen voor het klaarzetten van vrachten voor verzending. Het transport tussen de bufferbanen en het magazijn vindt plaats over een monorailsysteem met daaraan shuttles, die voorzien zijn van een aangedreven rollenbaan.

Egemin levert haar eigen WMS-systeem (E’wms) voor het beheer van de opslaglocaties in het magazijn en alle transportbewegingen.

 

Conditioneren

De kernactiviteit van H.M. de Jong Koel- en Vrieshuis B.V. bestaat onder andere uit het conditioneren van voedingsmiddelen, zoals binnenlands hardfruit (appels en peren), buitenlands fruit, bessen, exoten, knoflook, citrus en zuivelproducten (kaas en boter). Naast het conditioneren verzorgt het bedrijf voor klanten diensten als: vervoer en distributie; inslagcontroles van producten en productbeoordeling en productcontroles tijdens opslag.

 

Lees ook: Egemin bundelt productenlijn met E’wds (oktober 2006)

 

 

Reageer op dit artikel