artikel

Bosch Security Systems live met WMS van Manhattan Associates

Warehousing

Bosch Security Systems live met WMS van Manhattan Associates
Bosch

Projectgegevens Bedrijfsnaam: Bosch Sercurity Systems   Leverancier/dienstverlener: Manhattan Associates Plaats:   Branche:   Bedrijfsgrootte: Bedrijfstype: Productie   Datum ingebruikname: 18-01-2007 Productnaam:   Bosch Security Systems neemt in januari 2007 voor drie verschillende divisies het warehouse management systeem (WMS) van Manhattan Associates in gebruik. Deze drie divisies volgen nadat in januari 2006 al een eerste divisie […]

Projectgegevens
Bedrijfsnaam: Bosch Sercurity Systems   Leverancier/dienstverlener: Manhattan Associates
Plaats:  
Branche:   Bedrijfsgrootte:
Bedrijfstype: Productie   Datum ingebruikname: 18-01-2007
Productnaam:  

Bosch Security Systems neemt in januari 2007 voor drie verschillende divisies het warehouse management systeem (WMS) van Manhattan Associates in gebruik. Deze drie divisies volgen nadat in januari 2006 al een eerste divisie van de fabrikant van beveiligingssystemen met het systeem live ging.

De gefaseerde ingebruikname bij Bosch heeft alles te maken met de complexiteit van het project, vertelt de door Bosch ingehuurde projectmanager Frances Branderhorst. Bosch Security Systems beschikt namelijk over zes vestigingen verspreid over de hele wereld, waarvan drie dc’s: Breda voor Europa, Singapore voor het Verre Oosten en Lancaster voor Amerika.

 

SAP

Op al deze vestigingen wil het bedrijf één geïntegreerd ERP-systeem van SAP gebruiken, in de dc’s aangevuld met het WMS van Manhattan. Om het project niet nog ingewikkelder te maken, koos het bedrijf ervoor om per divisie op alle vestigingen tegelijkertijd live te gaan met zowel het ERP- als WMS-systeem.

 

Processen harmoniseren

De implementatie van één WMS op drie verschillende continenten was niet eenvoudig. “Als gevolg van een aantal overnames beschikte Bosch over veel verschillende systemen en werkwijzen. Voordat we het WMS konden implementeren, moesten eerst de processen geharmoniseerd worden”, zei Branderhorst.

 

Prototype

Extra lastig was dat Bosch in een veel te laat stadium op zoek ging naar een WMS. In december 2004 had het prototype van het WMS klaar moeten zijn, terwijl pas twee maanden daarvoor een pakket was geselecteerd. Branderhorst: “Ik denk dat Bosch de magazijnen heeft onderschat. Ze dachten dat het magazijn een black box was. Ze kwamen echter voor enkele flinke verassingen te staan.”

 

Bron: Transport+Opslag nr. 11, 2006

 

Lees ook: Wereldwijd WMS bij Bosch geïmplementeerd (april 2006)

 

Reageer op dit artikel