artikel

Aldipress heeft in Duiven een nieuw pick-to-light-systeem geïmplementeerd.

Warehousing

Aldipress heeft in Duiven een nieuw pick-to-light-systeem geïmplementeerd.
Nieuw pick-to-light-systeem voor Aldipress

Projectgegevens Bedrijfsnaam:   Leverancier/dienstverlener: Plaats: Duiven   Branche:   Bedrijfsgrootte: Bedrijfstype: Logistiek   Datum ingebruikname: 10-01-2007 Productnaam:   Aldipress heeft in Duiven een nieuw pick-to-light-systeem geïmplementeerd. Bijzonder is dat de kratten die via een conveyor worden aangevoerd, automatisch stoppen voor de juiste picklocatie. Pas dan begint het display te branden. Het ‘stop-to-pick-systeem’ is bestemd voor […]

Projectgegevens
Bedrijfsnaam:   Leverancier/dienstverlener:
Plaats: Duiven  
Branche:   Bedrijfsgrootte:
Bedrijfstype: Logistiek   Datum ingebruikname: 10-01-2007
Productnaam:  

Aldipress heeft in Duiven een nieuw pick-to-light-systeem geïmplementeerd. Bijzonder is dat de kratten die via een conveyor worden aangevoerd, automatisch stoppen voor de juiste picklocatie. Pas dan begint het display te branden. Het ‘stop-to-pick-systeem’ is bestemd voor de naleveringen aan winkels.

Tot voor kort gebruikte Aldipress picklijsten om de orders voor naleveringen te verzamelen. Omdat het aantal naleveringen steeds meer toeneemt, ging de distributeur van tijdschriften op zoek naar een ander orderpicksysteem. De keuze viel op pick-to-light. “Dankzij dit systeem gaan we 50 procent sneller werken met een pickkwaliteit van 99,9 procent”, zegt Patrick Endeman van Aldipress.

 

Zones werkt niet

Meestal bestaat een pick-to-light-systeem uit verschillende zones. De kratten waarin de orders worden verzameld, worden uitgesluisd naar één van de zones. Daar verzorgt een medewerker het orderpicken. Daarna gaat de krat eventueel naar een volgende zone of direct naar de inpakafdeling. Bij Aldipress werkt een systeem met zones niet, omdat de kratten elkaar in verband met het vervolgproces niet mogen inhalen.

 

Lichtsensoren

Leverancier Inther ontwikkelde een variant zonder zones. Onder de rollenbanen heeft Inther lichtsensoren gemonteerd, die de passerende kratten tellen. Als de juiste krat voor een pickpositie staat, stopt de krat en alle kratten die daarachter komen. Daarna gaat op één van de picklocaties boven of onder de pickpositie het display branden. De medewerkers weten in dat geval dat er een pick moet volgen.

 

Bron: Transport+Opslag (december 2006)

 

Lees ook:

 

Reageer op dit artikel