artikel

Praktijkscholen boeken succes met heftruckopleiding

Warehousing

Artikel oorspronkelijk gepubliceerd in Transport+Opslag op 1 december 2007. De heftruckopleiding op Praktijkschool De Steiger in Lelystad is een succes. Alle zestien leerlingen uit de eerste lichting zijn geslaagd en hebben het BMWT-Train certificaat ontvangen. Een deel van hen doet nu een vervolgopleiding aan het ROC in Almere, een enkeling heeft inmiddels een baan. De […]

Artikel oorspronkelijk gepubliceerd in Transport+Opslag op 1 december 2007.

De heftruckopleiding op Praktijkschool De Steiger in Lelystad is een succes. Alle zestien leerlingen uit de eerste lichting zijn geslaagd en hebben het BMWT-Train certificaat ontvangen. Een deel van hen doet nu een vervolgopleiding aan het ROC in Almere, een enkeling heeft inmiddels een baan. De tweede lichting die nu de heftruck–opleiding volgt, telt 32 leerlingen.

De heftruckopleiding is een initiatief van vier praktijkscholen in Flevoland. Deze scholen proberen leerlingen met leerproblemen klaar te stomen voor een baan in het bedrijfsleven. In dit geval voor een baan als heftruckchauffeur. Daarvoor is in Lelystad een instructielokaal ingericht met trucks van het merk BT. Andere praktijkscholen toonden inmiddels belangstelling voor de heftruckopleiding. Op 30 november gaf De Steiger een presentatie voor afgevaardigden van 185 andere praktijkscholen in Nederland. Op 12 december herhalen ze dit.

Praktijkscholen die deze opleiding in het leerprogramma opnemen krijgen, net als De Steiger, gratis opleidingsmateriaal, certificaten en badges van BMWT. Toyota Material Handling Nederland doet speciale aanbiedingen voor trucks en train-de-traineropleidingen.

Reageer op dit artikel