artikel

Jan Broekhuisen

Warehousing

Jan Broekhuisen
Jan Broekhuisen

Broekhuisen (36) is manager logistics bij Coca-Cola. Opleiding: Propedeuse Technische Natuurkunde, TH Eindhoven. Werkervaring: Sinds 1995 bij Coca-Cola in Dongen. Sinds 1998 in de logistiek; aanvankelijk Manager Cooler Services, verantwoordelijk voor het plaatsen van verkoopapparatuur, sinds 2004 Manager Logistiek; verantwoordelijk voor de frisdrank.

Verantwoordelijk voor: de planning van de productielijnen (gebaseerd op de verkoopprognose), voor intern transport vanaf de productielijnen, voor warehousing, voor distributie naar 450 klanten, voor inbound transport vanaf andere vestigingen, voor vaststellen van voorraadhoogtes en voor retourenlogistiek van lege emballage. Daarnaast logistiek accountmanagement, ketenoverleg met andere schakels. Hij geeft leiding aan 110 vaste medewerkers in Dongen en 60 medewerkers in het telcentrum.

 

Waarom genomineerd? “Onder mijn leiding hebben we een retoursysteem voor de nieuwe éénmalige flessen van Coca-Cola geïntroduceerd, dat onlangs door het CBL en industrie tot standaard is benoemd voor de hele branche. Alle schakels in de keten profiteren hiervan. Dit is een voorbeeld voor andere branches. Het retoursysteem in big bags in plaats van in kratten hebben we – ondanks de turbulentie in de retailsector – toch weten in te voeren door vast te houden aan onze strategie. Want dit zijn fundamentele veranderingen, zowel intern als extern. Daarom hebben zoveel mogelijk gecommuniceerd en informatie gepushed richting retailers met posters en cd’s. Als manager is het belangrijk om niet alleen verbeteringen te bedenken, maar ze ook te kunnen ‘verkopen’. HR is het lastigste element in een managementfunctie. Ik heb geleerd om geduld te hebben en voorwaarden te scheppen.”

Reageer op dit artikel