artikel

Xenos live met WMS van Centric Logistics Solutions

Warehousing

Xenos live met WMS van Centric Logistics Solutions
Het huidige dc van Xenos

Aansturing van zowel het nieuwe automatische magazijn als het RF-gedreven magazijn

Aansturing van zowel het nieuwe automatische magazijn als het RF-gedreven magazijn

Projectgegevens
Bedrijfsnaam: Xenos   Leverancier/dienstverlener: 0
Plaats: Waalwijk  
Branche: detailhandel   Bedrijfsgrootte:
Bedrijfstype: Retail   Datum ingebruikname: 11-09-2006
Productnaam:  

Winkelketen Xenos heeft versie 3.10 van Locus in gebruik genomen. Deze versie van het WMS vervangt versie 3.5 uit 1999. De upgrade is onderdeel van een uitgebreid stappenplan voor de bouw van een nieuw automatisch hoogbouwmagazijn. Deze zomer moet dat magazijn gereed zijn.

Eerder dit jaar heeft Xenos het Unix-platform al vervangen door een Windows-versie. Het dc van de winkelketen in Waalwijk werkt nu met dezelfde WMS-versie als Intertoys en Marskramer, andere dochterbedrijven van Blokker. Het WMS is geleverd door Centric Logistic Solutions.

 

Picktunnels

Het nieuwe automatisch hoogbouwmagazijn van Xenos wordt gebouwd door Swisslog. Bijzonder is dat op het onderste niveau van dit 32 meter hoge pand twee picktunnels komen. Pallets worden door de drie hoogbouwkranen op het onderste niveau gezet. Orderpickers kunnen vervolgens aan de andere kant van de stelling van deze pallets picken. Deze picklocaties worden volledig automatisch door de kranen aangevuld.

 

Lees ook: Locus WMS live bij Spar (januari 2006)

Reageer op dit artikel