artikel

Carrier Transicold

Warehousing

Carrier Transicold
Carrier Transicold

Plaats: Rotterdam Type bedrijf: logistiek dienstverlener Branche: auto-industrie Goederen: spare parts SKU’s: 20.000 stuks Oppervlakte: 6000 m2 Hoogte: 9 m Opslaglocaties: 4500 palletlocaties, 18.000 legbordlocaties Magazijninrichting: man-to-goods Bijzonderheden: public warehouse Magazijnmedewerkers: 29 FTE Flexwerkers: 10 procent Website: www.carrier-transicold.nl   Waarom wint Carrier Transicold de prijs?Logistiek Manager Aarnout van Deursen: “Binnen Carrier Transicold is EH&S (Environmental, […]

Plaats: Rotterdam

Type bedrijf: logistiek dienstverlener

Branche: auto-industrie

Goederen: spare parts

SKU’s: 20.000 stuks

Oppervlakte: 6000 m2

Hoogte: 9 m

Opslaglocaties: 4500 palletlocaties, 18.000 legbordlocaties

Magazijninrichting: man-to-goods

Bijzonderheden: public warehouse

Magazijnmedewerkers: 29 FTE

Flexwerkers: 10 procent

Website: www.carrier-transicold.nl

 

Waarom wint Carrier Transicold de prijs?
Logistiek Manager Aarnout van Deursen:

“Binnen Carrier Transicold is EH&S (Environmental, Health & Safety) een zeer belangrijk onderwerp.  In eerste instantie werd de noodzaak van veilig werken in het magazijn niet altijd ingezien; kost extra tijd, het is al zo druk, het werkt toch altijd al zo…..enz, enz. Nadat zaken besproken werden, procedures werden opgesteld en hiervoor cursussen werden gegeven werd er toch wel ingezien dat het prettig werkt om in een veilige en schone omgeving te werken. Dit proces is niet iets wat binnen een paar maanden werkt; een dergelijke omslag kost toch wel een paar jaar. Iedere medewerker is zich nu zeer bewust van mogelijke risico’s die met het werk verbonden zijn.

Het is nu een gewoonte dat iedereen meehelpt om het magazijn schoon, netjes en veilig te houden zonder dat dit constant gevraagd moet worden. Buiten het schoonhouden hebben we ook diverse andere veiligheidsaspecten opgezet oa. maandelijkse zelfinspecties die verwerkt worden in de RIE, maandelijkse toolboxmeetings, apart oversight committee, in – en externe audits, het bespreken van EH&S in IEDERE vergadering en diverse andere procedures.

Ideeen omtrent veiligheid worden besproken en vervolgens uitgevoerd. Veiligheid zit tussen de oren waardoor men zich nagenoeg bij iedere handeling afvraagt of men wel veilig bezig is en zo nee wat kan men hieraan doen om dit te veranderen.

Omdat iedere medewerker zeer veiligheidsbewust optreedt vind ik dat deze prijs dan ook toekomt aan de magazijnmedewerkers van Carrier Transicold. 

Maar buiten het feit wie de nummer 1 wordt vind ik het veel belangrijker dat deze verkiezing een discussie oproept over het veilig werken in distributie centra met als doel het algemeen veiligheidsniveau te verhogen. Helaas wordt het veilig werken nogal eens vergeten omdat het ‘druk’ is; (bijna) ongevallen zijn dan meestal niet te voorkomen; gelukkig gaat het meestal goed maar als het een keer mis gaat dan kan je jezelf wel voor je kop slaan. Dit laatste geldt dan niet alleen voor de medewerker maar juist ook voor het management.”

 

Reageer op dit artikel