artikel

Logistieke kaart 2006

Warehousing

Logistieke kaart 2006
Logistieke kaart 2006

Net als in 2005 is Venlo wederom uitverkoren tot belangrijkste logistieke hotspot van Nederland op de logistieke kaart van Nederland. West-Brabant volgt in het spoor van Venlo en maakt de voorspelling van vorig jaar meer dan waar dat het een regio met potentie is. Hetzelfde geldt voor Den Bosch-Tilburg. Dit blijkt uit onderzoek van vakblad Logistiek.

Downloaden Logistieke Kaart 2006

Voor de derde keer heeft vakblad Logistiek de logistieke kaart van Nederland uitgebracht. De poster ‘Logistieke kaart van Nederland’ is op vrijdag 18 augustus verschenen als bijlage bij het vakblad Logistiek. Op deze poster staan de belangrijkste logistieke regio’s in Nederland. Een beperkte groep deskundigen heeft elke regio op een aantal criteria beoordeeld. Aan de hand van deze bevindingen, zijn de beste logistieke regio’s van Nederland bepaald. Download hier de ‘Logistieke Kaart van Nederland 2006’:

 Logistieke kaart 2006.pdf

 

De werkwijze

Voor het bepalen van de logistieke hotspots van Nederland heeft Logistiek zestien logistieke regio’s vergeleken op basis van zes criteria: (1) beschikbaarheid grond panden, (2) aanwezigheid goede infrastructuur, (3) bereikbaarheid logistieke knooppunten, (4) medewerking overheid/gemeenten, (5) beschikbaarheid personeel en opleidingen en (6) inzetbaarheid/motivatie medewerkers. Per criteria konden de respondenten op een stemformulier hun drie favoriete regio’s invullen. Op basis hiervan, met daaraan gekoppeld een puntenranking, is de uiteindelijke ranglijst opgemaakt.

 

Peiling

De peiling voor de logistieke kaart heeft plaatsgevonden onder het vaste lezerspanel, logistiek dienstverleners en logistiek vastgoed leveranciers. Ook is het stemformulier voorgelegd aan acht experts uit de markt: NDL, Buck Consultants International, Capgemini, TNO Mobiliteit en Logistiek, EVO, AMB Property Europe, Jones Lang LaSalle en Warehousematch. Zij hebben, inclusief de laatste drie genoemde (logistiek) vastgoed partijen, gereageerd op basis van hun expertise en kennis.

Reageer op dit artikel