artikel

Scala Logistica

Warehousing

Scala Logistica
Scala Logistica

Op de Logistica zijn een aantal live-demonstraties in de vorm van Scala Logistica gepresenteerd. Scala Logistica 2006 was de achtste editie van een succesvol concept. Het stelde bezoekers in de gelegenheid de ‘State of the Art in Logistics’ in de meest letterlijke zin van het woord in de praktijk te bekijken.

Dit jaar zijn vijf verschillende Scala Logistica presentaties georganiseerd. Nieuw was dat zij dit jaar allemaal in een aparte beurshal hebben plaatsgevonden. Elk scala bood knelpunten en de oplossingen.

 

Doelstelling Scala Logistica
Doel van de Scala presentaties was een overzicht te bieden van de nieuwste oplossingen en innovaties die een bijdrage leveren aan de verbetering van logistieke processen. Herkenbare knelpunten in de bedrijfslogistiek vormen hierbij het uitgangspunt. Via de modules worden voor de diverse knelpunten innovatieve oplossingen gedemonstreerd; oplossingen die voldoende inspiratie bieden om de logistieke situatie binnen uw eigen bedrijf door te lichten. Aspecten als Veiligheid, Gezondheid en Ergonomie zijn verder leidraad geweest bij de uitwerking van de modules. Alle concepten voor Scala Logistica waren tot stand gekomen via intensieve samenwerking met en na consultatie van relevante marktpartijen.

 

Wat was er te zien?
Voor het Scala Logistica was een real-life magazijn nagebouwd. In dit magazijn presenteerden diverse bedrijven hun producten en diensten aan het publiek. De presentatie van de Scala’s was in handen van professionele en deskundige presentatoren. Na afloop was er volop gelegenheid om contacten te leggen met de deelnemende bedrijven, zodat optimale kennisoverdracht mogelijk was.

 

De modules (artikelen uit Vakblad Logistiek):

 

Module 1, Hal 9: Geintegreerde DC operatie met RFID technologie

 

 Module 2, Hal 11: Integratie van materiaalstromen en informatiestromen

 

 Module 3, Hal 12: Compacte opslag.

 

 Module 4, Hal 7: Opslag- en transportsystemen ten behoeve van ordergestuurde versus voorraadgestuurde productiesystemen

 

 Scala Hal 8: Orderpicking.

 

Reageer op dit artikel