artikel

Grijpvoorraad

Warehousing

Grijpvoorraad
Vela-keur Arbo tips

Wat ooit handig leek, kan op termijn helemaal niet zo gebruiksvriendelijk zijn. Dat ondervond een bedrijf dat regelmatig afhalers voorziet van gereedschappen en andere materialen voor de bouw.

In het magazijn stond nog een stukje stelling en daarin konden natuurlijk prachtig de afhaalorders worden neergezet. Ruimte genoeg, toch? En altijd alles voor de grijp. Dat werkt snel en vooral erg handig.

In de praktijk bleek die vlieger slechts voor een deel op te gaan. De grondlocaties waren inderdaad erg handig, want daar kon je zo bij. Op de eerste en twee ligger werd de snelheid van handelen al ras minder. Zwaardere items kan je niet zonder pardon met de hand wegpakken. Daar is dan eerst weer een heftruckje of stapelaar voor nodig. Vaak zijn die trucks net ergens anders in gebruik als jij ze nodig hebt. Kortom: de snelheid is er dan helemaal uit, de afhaler staat langer dan gepland te wachten.

De Vela-keurmeester stelde dat het veel handiger zou zijn om goed in kaart te brengen wat er op korte termijn wordt afgehaald. Die kennis is immers in huis. Door de stelling weg te halen en makkelijk toegankelijke grondlocaties te creëren, kan je overal snel bij.

Reageer op dit artikel