artikel

Prijs voor het veiligste magazijn

Warehousing

Prijs voor het veiligste magazijn
Logo Veiligste Magazijn

Tijdens de Logistica wordt voor het eerst een prijs uitgereikt aan het Veiligste Magazijn van Nederland. Initiatiefnemers zijn BMWT, VTL, Randstad en Transport+Opslag. Verscheidene magazijnen hebben zich inmiddels officieel kandidaat gesteld.

De prijs voor het Veiligste Magazijn is bestemd voor het magazijn waarin veiligheid – in de breedste zin van het woord – het best verankerd is in de dagelijkse operatie. De magazijnen die zich aanmelden, worden beoordeeld door een deskundige jury onder leiding van prof.dr.ir. Jos Vermunt, de nieuwe voorzitter van de Stichting Logistica en adjunct-directeur van Nederland Distributieland. Tijdens de Logistica van 14 tot en met 18 november wordt de prijs voor het eerst uitgereikt na afloop van een seminar over veiligheid.

 

 

Visie op veiligheid

Veiligheid in het magazijn gaat niet alleen over het voorkomen van ongevallen, maar ook over het beperken van schade, de aanwezigheid van deugdelijke arbeidsmiddelen en magazijninrichting, het trainen van medewerkers, de voorlichting over werk en werkplek, het terugdringen van ziekteverzuim en het voorkomen van inbraak en diefstal. Magazijnen die zich kandidaat stellen, worden beoordeeld op al deze aspecten beoordeeld. Daarnaast moet de visie van het management op veiligheid en de uitvoering van het veiligheidsbeleid in orde zijn. En natuurlijk wordt gelet op de staat van het magazijn: is het magazijn schoon, zitten er gaten in de vloer, etc.

 

Gekwalificeerden

Inmiddels hebben twaalf bedrijven zich met dertien magazijnen ingeschreven. Zij hebben per magazijn een uitgebreid vragenformulier ingevuld. Op basis van de antwoorden is een eerste schifting gemaakt. Elf magazijnen hebben zich gekwalificeerd voor de volgende ronde. Dat zijn:

 • Akzo Nobel Car Refinishes (Sassenheim)
 • Carrier Transicold (Rotterdam)
 • DHL Exel Supply Chain (Bergen op Zoom)
 • The Greenery (Bleiswijk)
 • Intel Corporation (Schiphol-Rijk)
 • Mexx Europe Holding (Voorschoten)
 • ND Logistics (Oosterhout)
 • Organon (Oss)
 • Strukton Materieel (Utrecht)
 • TNT Logistics (Eindhoven)
 • Wabco Vehicle Control Systems (Meppel)

 

Uitreiking

Deze elf magazijnen kunnen vervolgens een bezoek verwachten van één van de vier adviesbureau’s die het VeLA-keur Arbozorg Bedrijfslogistiek mogen voeren. Aan het eind van een seminar over veiligheidsbewustzijn op 16 november – tijdens de vakbeurs Logistica – zal de prijswinnaar bekend worden gemaakt.

 

Lees ook: Elf magazijnen in race voor Veiligste Magazijn (augustus 2006) 

 

Kijk ook op www.hetveiligstemagazijn.nl

Meer informatie: e-mail Jessica van der Voort van de BMWT.

Reageer op dit artikel