artikel

Vooruit kijken

Warehousing

Vooruit kijken
Vela Arbo-tips

Als hadden komt, is hebben te laat, zei mijn moeder vroeger met regelmaat als ik weer eens spijt had van een ondoordachte keuze of actie. Als kind had je daar eerst geen boodschap aan, maar al opgroeiend ervoer je toch wel de strekking van de boodschap: eerst denken, dan doen.

Niet dat we nu onze spontaniteit moeten begraven en alleen nog verstandmatig door het leven moeten gaan, wel nee. Maar voor sommige rationele zaken is het verstandig om rationele beslissingen te nemen en goed vooruit te kijken.

Dit dacht de inspecteur van het Vela-keur Bedrijfslogistiek ook toen hij bij een van zijn klanten de onderstaande rollenbaan tegenkwam. Zonder aandrijving staat ook een transportband stil, maar om de motor nou net te monteren op de plek waar je moet werken, is toch wel heel kort door de bocht. Eerst accepteer je als gebruiker deze situatie. Vele pleisters en schaafwondjes verder vraag je je steeds luider of dat niet anders had gekund.

Als hadden komt, is hebben te laat, lispelt de rollenbaan in het dc met een monotoon stemmetje. Gelukkig heeft het bedrijf daar gelijk korte metten mee gemaakt. De baan moest toch worden aangepast en uitgebreid. De motoren hangen nu aan de andere zijde, daar waar geen werkstations zijn. Het is zo logisch dat je het bijna over het hoofd zou zien.

 

Reageer op dit artikel