artikel

Tel maar na

Warehousing

Tel maar na
Vela-Keur Arbo tips

Vrijwel iedereen kent die mop van die man die aan de bar komt en vijf bier bestelt voor de jongens van de houtzagerij. De barman ziet de opgestoken hand, maar telt slechts drie vingers.

Het is de pijnlijke werkelijkheid van het werken onder gevaarlijke omstandigheden. Het desastreuze gevolg van het contact met een draaiende cirkel- of lintzaag is goed voorstelbaar. Maar dat dit ook in de logistiek kan, is niet voor iedereen helder.

In sommige logistieke ondernemingen is het dragen van stropdassen op de werkvloer verboden. Die ‘stroppies’ kunnen tussen draaiende delen komen…

Het is zinvol om medewerkers en bezoekers te attenderen op de gevaren die ook in menig dc of logistieke afdeling schuilen. Niet voor niets zitten er op een heftruck waarschuwingsstickers. Wie zijn arm door een dalende mast steekt, is met zekerheid toe aan een snelle ziekenhuisopname. 

De inspecteur van het Vela-Keur Bedrijfslogistiek attendeerde diverse bedrijven op de gevaren van draaiende rollen in transportbanden en op de risico’s van overgangen tussen bandtransporteurs. Met het plaatsen van een veiligheidshek is het grootste gevaar geweken. Met het opplakken van waarschuwingsstickers zijn de medewerkers attent gemaakt op het latente gevaar. Hopelijk kunnen we zo voorkomen dat de houtzagerij in de mop ooit wordt vervangen door het logistieke centrum en we dat nog normaal vinden ook.

 

Reageer op dit artikel