artikel

Logistica Award 2003

Warehousing

De eerste Logistica Award is tijdens de Logistics 2003 uitgereikt aan Meijer Special Equipment. “Een sterk innovatief product”, oordeelde de jury destijds, “waarmee een lang bestaand probleem wordt opgelost.” De prijswinnaar zelf was opgetogen, maar nauwelijks verrast.

Oud-politicus Jan Terlouw reikte de cheque van tienduizend euro uit aan Folkert de Graaf. “We hebben hier drie jaar aan gewerkt. Ik was er van overtuigd, dat we een goede kans maakten op de overwinning. Het is een simpele oplossing voor een lastig probleem. De jury heeft dat weten te waarderen.” Het geldbedrag is geschonken aan hulpverleningsorganisatie Warchild.

Slipsheets

De oplossing van Meijer heet Rollerforks. Deze heftruckvorken kunnen slipsheets oppakken met behulp van rollen, die in de vorken zijn gemonteerd. Twee lagen rollen bewegen in tegengestelde richting en trekken zo de slipsheets op de vorken. Slipsheets worden gebruikt als alternatief voor pallets, bijvoorbeeld in containers. Interessant aan de Rollerforks is dat daarmee ook pallets opgepakt kunnen worden.

Vernieuwingen

Terlouw was bij de uitreiking vol lof over de genomineerden. “De inzendingen laten zien dat er nog heel veel verbeteringen mogelijk zijn.” In de ogen van Terlouw gaat het niet om kleine aanpassingen, maar om “hele grote stappen. Ik vind het een verrukking om over deze grote beurs te lopen en al die vernieuwingen te zien.” Gisterochtend werden de genomineerden onder begeleiding van een vrolijk dixieland bandje over de beurs gebracht naar het Scala Logistica, waar de uitreiking en tevens de officiële opening van de beurs plaats vond.

Reageer op dit artikel