artikel

Op (de) hoogte blijven

Warehousing

Op (de) hoogte blijven
3. Op (de) hoogte blijven

Magazijnruimte is schaars en duur. Daarom benutten we de kostbare vierkante en kubieke meters in onze logistieke panden het liefst zo goed mogelijk. Minimale gangpadbreedtes bieden meer ruimte aan stellingen en goederen. Tussenvloeren scheppen extra meters voor mensen om in de magazijnomgeving te kunnen werken.

De zwaartekracht dwingt ons om extra alert te zijn als we het grondniveau van onze aardbodem verlaten. Wie hoog werkt, kan diep vallen. En wie diep valt, heeft een probleem. Logisch dat we ons beschermen met relingen, hekwerkjes en andere middelen.

We gaan met deze bescherming niet altijd even zorgvuldig om. Hoog gelegen pallet- of goederenafzetplekken worden wel eens met een kettinkje ‘beveiligd’. De eerste keer nemen we vast nog wel de moeite om het kettinkje terug te haken als de goederen zijn afgezet en weggenomen. Moeten we bij het opnemen wel opletten dat we niet met pallettruck plus last naar beneden storten. Na enkele keren versloft het terughangen van de ketting (of het terugschuiven van de balk, deur of hek) en blijft er een gapend gat achter.

Het Vela-Lidbedrijf voorzag deze situatie bij haar klant en adviseerde in de rapportage van het Vela-Keur Bedrijfslogistiek een echt afdoende oplossing: het kantelhek. Welke kant je ook op werkt, de andere zijde is altijd beveiligd. Het hek werkt slim, snel en solide. Knappe vent (m/v) die daar nog een onveilige situatie van maakt.

Reageer op dit artikel