artikel

Koud’ wint Logimatch Award 2006

Warehousing

Koud’ wint Logimatch Award 2006
Winnaars

Vier bedrijven haalden woensdagavond de Logimatch Award 2006 op. Logistiek dienstverlener C. van Heezik en zijn opdrachtgevers Douwe Egberts, Unipro Bakery en Masterfoods bleken uiteindelijk het beste logistieke samenwerkingsproject van het afgelopen jaar te hebben neergezet. Een mooie beloning voor vier jaar noeste arbeid.

In het project ‘Koud’ bundelen de drie verladers hun diepvriesactiviteiten bij C. van Heezik, die daar een speciaal distributiecentrum voor liet bouwen. Alle partijen profiteren van de samenwerking en klanten krijgen minder vrachtwagens voor de deur en een optimale dropgrootte. Werkgevers voorzitter Bernard Wientjes (VNO-NCW) reikte de trofee uit samen met juryvoorzitter Mich van der Harst (TLN) tijdens een goed bezochte bijeenkomst in Showkas De Arendshoeve in Aalsmeerderbrug. Van der Harst prees de winnaars vooral om de transparante contractvorm en het bijbehorende rekenmodel. Op de criteria ‘vernieuwend’ en ‘toegevoegde waarde’ wist deze case de hoogste score te behalen.

 

 

Intensief

“We hebben heel veel bereikt”, zei Peter Bergman (Douwe Egberts) namens het winnende team. “Maar het was niet altijd even gemakkelijk.” De ‘culturele fit’ had volgens hem de doorslag gegeven. Inmiddels is het proces zo stabiel dat ook nieuwe partners zich kunnen aansluiten. Verder willen de verladers hun samenwerking met de handel en retail intensiveren. Eerder op de avond sprak prof. dr. Walther Ploos van Amstel (KMA) over waarde toevoegen in logistieke ketens. “Kies voor de juiste partner. Zoek je samenwerking op basis van kostenefficiency of op basis van responsiviteit? Moet de logistiek dienstverlener operationeel uitblinken, of juist pro-actief zijn als regisseur?”

 

Trots

Logimatch is een samenwerkingsverband van PDG (vereniging van logistiek dienstverleners) en het vakblad/site Logistiek. In totaal dongen 15 kandidaatcases mee met de award van dit jaar. De uitreiking werd gesponsord door BT Nederland, Centric, Eurinpro, MAN Trucks, Stow en Tempo-Team. Er waren ruim 150 aanwezigen. PDG-voorzitter Cyril Driessen keek tevreden terug op de prijsuitreiking, die voor de tweede keer is gehouden. “Onze bedrijven lopen er niet zo mee te koop, maar we mogen trots zijn op wat we als bedrijfstak weten te bereiken. Door slim samen te werken, valt er veel te verbeteren.”

 

Meer over de Logimatch Award (maart 2006):

 

De foto’s van de uitreiking

Het juryrapport

De winnaar van vorig jaar

 

De uitreiking op RTL Transportwereld 2 april 2006:

 

 

Reageer op dit artikel