artikel

In juiste banen

Warehousing

In juiste banen
4. In juiste banen

Werken in magazijnen en andere logistieke omgevingen is niet vrij van gevaar. Zeker als er sprake is van de inzet van intern transportmiddelen. Snel en wendbaar spoeden elektrische pallettrucks en heftrucks zich door de hallen. Soms onbelast, soms beladen met enkele tonnen gewicht.

Net als op voertuigen op de weg kent ook een intern transportmiddel remweg. Wellicht stopt de heftruck op tijd, maar wie vooruit rijdend bij een noodstop vol op de rem gaat, ziet de pallet of lading vaak nog even zelfstandig verder reizen. Het is belangrijk om de stromen van voertuigen en mensen in de juiste banen te leiden. Letterijk, in dit geval, want met een goed advies alleen komen we er niet. In dit magazijn (zie foto) zijn op aanraden van het Vela-Keur Bedrijfslogistiek duidelijk de paden aangegeven waar voetgangers zich moeten begeven op hun weg door de logistieke ruimtes. Separate ‘loopdeuren’ maken een veilige passage mogelijk, Wist u dat aanrijdingen veruit de grootste oorzaak zijn van ongevallen die door bij de Arbeidsinspectie worden genoteerd? Het is daarom ook helemaal niet verkeerd om op kruisingen duidelijk te maken hoe de voorrangssituatie geregeld is. Met heldere tekens op de vloer wordt in één oogopslag duidelijk dat er sprake is van een gevaarlijke situatie. Met minimale inspanning kan zo veel leed en schade worden voorkomen.

Reageer op dit artikel