artikel

Heftruckleverancier en opleider werken samen

Warehousing

’t Web Opleidingen en Adviezen en heftruckleverancier Still hebben een samenwerkingsovereenkomst getekend op het gebied van rijopleidingen en technische kennis voor chauffeurs van heftrucks en magazijntrucks.

Artikel oorspronkelijk gepubliceerd in Transport&Opslag op 1 maart 2006.

De samenwerking houdt in dat Still haar klanten voor heftruckopleidingen op vrijwillige basis doorverwijst naar deze opleider. Still kan op haar beurt onbeperkt gebruikmaken van de opleidingsinformatie en tools die de opleider in huis heeft. Eén van die tools is de quickscan, waarmee snel kan worden gecontroleerd of een bedrijf voldoet aan de eisen die de Arbeidsinspectie stelt.

 

De docenten van ’t Web worden getraind door de technici van Still Hamburg. Daarmee hebben ze ook alle technische kennis in huis rondom de trucks van dit merk. “Bij in-company trainingen biedt die kennis een stukje meerwaarde, naast de uniforme rijvaardigheids- en veiligheidstrainingen van de overige opleiders”, stelt Stephan Leuvenink van ’t Web. “Heftrucks zitten tegenwoordig boordevol elektronica. Bedieningsfouten leiden dan tot niet altijd even duidelijke storingsmeldingen op het display. Onze instructeurs kunnen de cursisten dan exact uitleggen wat de storing is, wat de oorzaak is en hoe je dit kunt voorkomen. Met BT hebben we een soortgelijke overeenkomst.”

Het basisaanbod omvat drie opleidingen: de basis heftruckopleiding, de volledige heftruckopleiding en een opfriscursus. In de basisopleiding komen onderwerpen aan de orde die gericht zijn op het veilig kunnen werken met een truck. De volledige opleidingen besteden daarnaast aandacht aan het inzicht van de chauffeur in het logistieke proces. Een opfriscursus heeft tot doel te voldoen aan de wettelijke verplichting van her- en bijscholing, maar is er ook op gericht om de bedrijfsspecifieke aspecten mee te nemen.

 

Alle opleidingen worden bij voorkeur in-company gegeven en kunnen worden aangepast aan de wensen van de klant. Ook is het mogelijk de opleiding te volgen in één van de landelijke trainingslocaties van ’t Web.

Reageer op dit artikel