artikel

Een frisse kijk op de vluchtroute

Warehousing

Een frisse kijk op de vluchtroute
Vela tips in de praktijk

Nooduitgangen en calamiteitenstations zoals douches en oogspoelinstallaties zijn er niet voor niets. De Vela-keurmeester komt wel eens in situaties waar vluchten of redding zoeken een zwaardere opgave is dan ongemerkt een pand binnen glippen.

Wat dacht u van vluchtroutes die zijn gebarricadeerd? Ze zijn totaal onbruikbaar omdat er pallets of dozen in de weg staan. Er zijn gevallen bekend waar de deurklink is vastgezet, of een nooduitgang werd gevonden met een hangslot aan de binnenzijde. Onderstaande foto is ook zo’n fraai voorbeeld van goed bedoeld, maar slecht uitgevoerd. Bij batterijlaadstations of andere plaatsen waar met bijtende stoffen wordt gewerkt, is een (oog)douche verplicht.

 Het zou je maar overkomen dat je, geheel geblindeerd door een lelijk bijtend goedje, je een weg zoekt naar die oogdouche. Op de tast of met een compleet onscherp zicht loop je er heen om hup, zonder dralen de hand tegen dat push-schild te drukken en spoelen maar… Nou, dat spoelen zou wel eens kunnen lukken, maar niet met het water uit deze oogdouche. Drie mopkarren staan daar lelijk in de weg. Joost mag weten met wat voor inhoud, en wat te zeggen van de fraaie jerrycan? Je mag hopen dat de dop er stevig op zit en de inhoud niet al te onplezierig voor je is als hem, al uitglijdend, omgooit.  

Reageer op dit artikel