artikel

Sponsors 2006

Warehousing

Sponsors 2006
Tempo-Team

Tempo-Team sponsort het 6e Jaarcongres Warehousing, omdat het thema naadloos aansluit op onze werkwijze. Dagelijks denkt Tempo-Team met haar klanten mee over hoe zij in een logistieke omgeving slimmer met personeel kunnen omgegaan. Hiervoor heeft Tempo-Team een breed scala aan HR-diensten in huis. Als branchespecialist kennen we de markt en weten we waar kansen liggen […]

Tempo-Team sponsort het 6e Jaarcongres Warehousing, omdat het thema naadloos aansluit op onze werkwijze. Dagelijks denkt Tempo-Team met haar klanten mee over hoe zij in een logistieke omgeving slimmer met personeel kunnen omgegaan. Hiervoor heeft Tempo-Team een breed scala aan HR-diensten in huis. Als branchespecialist kennen we de markt en weten we waar kansen liggen om kosten te besparen en efficiënter te werken. Met het jaarlijkse Logistics Labour Survey brengen we de personeelstrends en –behoeften in de logistieke sector haarfijn in kaart. Zo merken we dat bedrijven steeds meer op zoek zijn naar outputgarantie en risicospreiding. Met het serviceconcept Contracing spelen we direct in op deze vraag uit de markt: tegen een vooraf afgesproken bedrag nemen we een afgebakend deel van de activiteiten van de klant over en zorgen we dat de klant alles op tijd kan leveren. Op het 6e Jaarcongres Warehousing vertellen we graag meer over de kansen die Output Based Costing met personeel biedt. Of kijkt u alvast op www.tempo-team.nl/logistiek.

 

Capgemini: Succes is mensenwerk

Het 6e Jaarcongres warehousing wordt dit jaar mede gesponsord door Capgemini. Capgemini wordt al jaren als top-consultancy-bedrijf beschouwd door toonaangevende analisten op het gebied van Supply Chain Management. In Nederland is Capgemini de grootste dienstverlener op het gebied van supply chain management (dit blijkt onder andere uit een recent onderzoek van Logistiek) en al jaren toongevend op het gebied van de ontwikkelingen en trends in magazijnen en distributiecentra. 

 

Recent nog heeft Capgemini samen met Prologis een onderzoek onder meer dan 200 verladers en logistiek dienstverleners in Europa uitgevoerd. Een van de conclusies uit dit onderzoek betreft de veranderende primaire functie van een magazijn. Het gaat steeds minder om het sec opslaan van goederen, maar veel meer om de beheersing van goederenstromen. Ruim 80 procent van de deelnemende bedrijven geeft aan binnen nu en drie jaar zijn crossdock-activiteiten te gaan uitbreiden. Bij crossdocken worden binnenkomende goederen direct doorgestuurd naar een volgende bestemming, zonder dat ze ook maar een seconde op voorraad hebben gelegen.

Verder is er begin dit jaar een rapport op het gebied van WMS gepubliceerd. De belangrijkste conclusie uit dit rapport is dat Best-of-breed leveranciers van Warehouse Management Software (WMS) geduchte concurrentie vinden in oprukkende ERP leveranciers. Het aandeel van ERP leveranciers op de WMS-markt groeit doordat zij hun WMS-functionaliteit ontwikkelen en het voordeel van een geïntegreerd systeem hebben.

 

Capgemini voert momenteel verschillende projecten uit op het gebied van warehousing. Dit zijn trajecten op het gebied van warehousing in de breedste zin van het woord, van benchmarking van de processen in het magazijn tot aan de optimalisatie van het Europese distributie netwerk. Een belangrijk algemeen leerpunt van al deze projecten is dat het niet de technologie is die het succes van een project bepaalt maar hoe goed men naar de processen en mens kant heeft gekeken.Capgemini zal tijdens dit congres haar ervaringen met u delen zodat ook u uw warehousing verder verbeteren kunt. Oftewel hoe u intelligenter om kunt gaan met u warehouse en dus kosten kunt besparen.

 

 

 

 

 

 

vLm is een beroepsvereniging voor logistiek managers, logistiek specialisten en studenten logistiek. vLm bevordert de professionele ontwikkeling van logistici door het bieden van een netwerk en het uitwisselen van kennis en ervaring.

 

Mediapartner 2006

 

 

Reageer op dit artikel