video

Video Ploos van Amstel: “Ik wil performen”

Supply chain

Video Ploos van Amstel: “Ik wil performen”

Logistiek verbetert alleen maar als de planners betere beslissingen kunnen nemen. Daar zit de USP voor logistiek in de toekomst. Lector city logistics Walther Ploos van Amstel vertelt uitgebreid over wat hem fascineert – niet alleen in de logistiek.

Tien jaar lang was Ploos van Amstel juryvoorzitter van de Nederlandse Logistiek Prijs. In een uitgebreid interview in de deze week verschenen Logistiek Magazine legt hij uit dat echte logistieke winnaars niet alleen op kosten letten, maar ook geld weten te verdienen met logistiek. Kritiek is er ook. “Inkopers maken kapot wat logistici proberen op te bouwen. Logistiek mag soms niet eens praten met klanten.”
Winnaars onderscheiden zich ook door innovaties van buiten de sector naar binnen te halen. “Wat kun je van anderen leren? We gaan van producten naar diensten. Dan is de traditionele logistiek van dozen schuiven en fabrieken aansturen niet meer interessant.”

Draaitafels

In zijn rol als lector city logistics stelt Ploos van Amstel vast dat 1 van de 5 vrachtwagens moeiteloos van de weg gehaald kan worden door betere planning en coördinatie. De enorme verspilling in transport raakt hem diep. “Ik ben begeesterd door transport en techniek.”
Maar dat is niet zijn enige passie. Als dj Big General staat hij regelmatig achter de draaitafels in clubs als Paradiso. “Ik mag graag performen. Ook tijdens een dance feest geldt: je moet onmiddellijk ingrijpen als het niet loopt. Sense en respond, daar draait het om.”

Het hele interview staat in de Logistiek Magazine, februari 2016 (hieronder de pagina’s als pdf…)

Video

Reageer op dit artikel