video

Video: ‘Voedingsfabrikanten ontberen supply chain kennis

Supply chain

Video: ‘Voedingsfabrikanten ontberen supply chain kennis
ANP XTRA Roos Koole

Veel voedingsproducenten kennen hun eigen supply chain onvoldoende. “Je hebt je contractleverancier maar is dat ook daadwerkelijk de producent van jouw grondstof, of zit er nog een hele keten achter?” Volgens Marjan de Bock-Smit van SIM Supply weten bedrijven het antwoord vaak niet.

Voedselfabrikanten krijgen steeds meer vragen van retailers over verduurzaming in hun ketens. “Het begint allemaal bij het weten waar je producten worden geproduceerd”, vertelt de Marjan Bock-Smit in een interview met het vakblad VMT. “Het is daarom belangrijk voor fabrikanten om te weten hoe hun aanbodketen eruit ziet”.

Ketentransparantie is basisvoorwaarde voor duurzaamheid

De Bock-Smit is directeur van SIM Supply uit Alkmaar dat zich specialiseert in het in kaart brengen van de risico’s in voedselketens. Volgens haar kan de kennis van fabrikanten over hun ketens stukken beter. “Veel fabrikanten kennen hun eigen supply chain nog onvoldoende. Het begint allemaal bij het transparant maken van de keten. Dat is de basisvoorwaarde om welke duurzaamheidsvraag dan ook te beantwoorden.”

Marjan de Bock-Smit spreekt donderdag 2 april op het Food Event van VMT over transparantie als randvoorwaarde voor de MVO-eisen van retail en consument. Bekijk de video met het interview.

Video

Reageer op dit artikel