nieuws

Rekentool BLMC haalt emotie uit SCM discussies

Supply chain 671

‘Show me the supply chain money’. Die slogan triggert op de stand enorm volgens BLMC-directeur Michel van Buren. Wat leveren supply chain investeringen nu eigenlijk op? De nieuwe rekentool SCIR biedt soelaas.

Rekentool BLMC haalt emotie uit SCM discussies

De financiële kant wordt steeds belangrijker in supply chain management. “Je moet kunnen laten zien en uitrekenen wat investeringen gaan opleveringen”, aldus Michel van Buren, directeur van BLMC. Samen met Niek Bloemendaal en nog twee BLMC collega’s werkte hij daarom twee jaar lang aan een broodnodige oplossing, de rekentool SCIR.


 

Doorrekenen supply chain scenario’s

Aan de hand van een referentiecase van een frisdrankenproducent leggen van Buren en Bloemendaal op hun stand uit hoe de tool werkt. “We lossen de hoofdpijn van klanten op, maar daarna begint het pas dan moet het probleem écht worden opgelost.” Eerst vindt er een supply chain analyse plaats, dan wordt er gekeken naar de strategie. Bloemendaal: “Wordt er gekozen voor een cost driven of value driven supply chain? We zetten de verschillende scenario’s in SCIR naast elkaar en laten de financiële gevolgen zien. Als er scherpe keuzes worden gemaakt zie je dat de winstgevendheid toeneemt.”

 

De tool is als Saas binnenkort beschikbaar maar vormt ook een onderdeel van de consultancy diensten van BLMC. “We proberen met de onderbouwing die de tool geeft bij bedrijven de emotie uit de discussie te halen”, besluit Van Buren.

Reageer op dit artikel