nieuws

Artificial intelligence moet productiviteit supply chain Gefco opkrikken

Supply chain 539

Gefco ontwikkelt een augmented reality applicatie. De innovatie in samenwerking met ArtiShock  moet de supply chain verbeteren.  

Artificial intelligence moet productiviteit supply chain Gefco opkrikken

De nieuwe artificial oplossing krijgt de naam Gefco Enterprise AR en wordt door het Freight Forwarding-departement gebruikt om kwaliteitscontroles te verhogen en productiviteit op te krikken in het verpakkingsproces binnen de cold chain.

Hololens

De nieuwe artificial afdeling maakt gebruik van de Microsoft HoloLens. Deze techniek moet magazijnmedewerkers snelle en beter overzicht geven van de werkzaamheden en situatie. Wat moet leiden tot een efficiënter verpakkingsproces; vooral voor belangrijke geneesmiddelen.

 

Lees ook
Artificial intelligence: wat kan en wat staat nog in de kinderschoenen

 

Het systeem werd al succesvol getest in het Gefco magazijn op Schiphol waar sommige scenario’s voor een productiviteitsverhoging van 50 procent zorgden en voor indirecte voordelen waaronder een kortere opleidingstijd voor de medewerkers.

Gefco digitaliseringsslag

De investering in augmented reality staat niet op zich. Gefco groeit, maar stagnatie ligt op de loer door een krimpende wereldeconomie en oprukkende digitalisering. Reden voor de Franse logistiek dienstverlener de bakens te verzetten. Gefco zet vol in op innovatie en digitalisering. Recente voorbeelden zijn Chronotruck en Moveecar.

 

 

Reageer op dit artikel