nieuws

Minder CO2 in bananen supply chain AH door modal shift

Supply chain 1370

Logistiek dienstverlener Bakker Barendrecht gaat samen met branchegenoot Kloosterboer en container terminal BCTN de CO2 emissie per container bananen bestemd voor retailer Albert Heijn terugbrengen. Dat doen ze door het vervoer in plaats van over de weg met wekelijks 40 trucks voortaan met een binnenvaartschip te doen.

Minder CO2 in bananen supply chain AH door modal shift

De aanvoer van Chiquita bananen wordt na aankomst vanaf een zeeschip in Vlissingen vervolgens per binnenvaartschip BCTN in Alblasserdam gebracht. Daarna worden de bananen per truck vervoerd naar het distributiecentrum van Bakker Barendrecht vervoerd.

50 procent minder CO2

Momenteel rijden er wekelijks gemiddeld 40 trucks vanuit Vlissingen rechtstreeks van Kloosterboer Vlissingen naar Bakker Barendrecht. De inzet van multimodaal transport op dit barge traject levert 50 procent minder CO2 per vervoerde container op.

Lees ook: Stella Artois bier voortaan per boot naar Antwerpen

Reageer op dit artikel