nieuws

Logistieke problemen nekken winkels Marskramer

Supply chain 4010

Paniek onder winkeliers van Marskramer winkels. De winkelketen wordt nog amper bevoorraad. Logistieke problemen zijn de oorzaak. Audax, het moederbedrijf van De Marskramer winkels belooft snel met een oplossing te komen.

Logistieke problemen nekken winkels Marskramer

Audax, sinds deze zomer het moederbedrijf van De Marskramer (voorheen Blokker) kampt met logistieke problemen. Winkels worden nog amper voorzien van voorraad. Lege winkels dreigen.

Dat meldt het FD. Het dagblad baseert zich op verhalen van ondernemers die hun paniek uiten.

Lege schappen

De winkeliers krijgen nog amper spullen aangeleverd. De problemen zijn ontstaan nadat Blokker De Marskramer verkocht aan Audax. Volgens de krant zou Audax voor de levering een deal sluiten met groothandel Nedac Sorbo, maar is dat mislukt en wil het bedrijf nu zelf de inkoop regelen. Dat kost tijd.

 

Lees ook
Nieuwe directeuren logistiek bij Xenos en Audax

 

Om lege schappen tegen te gaan, zoeken winkeliers zelf naar koopwaar, maar gemakkelijk is dat niet. Audax zegt tegenover het FD de situatie te betreuren. Naast Marskramer hebben ook de winkels van Prima, Novy en Toys2Play toeleveringsproblemen. Zij vallen onder hetzelfde moederbedrijf en doen bij dezelfde groothandel van de groep hun inkopen.

Audax lost probleem spoedig mogelijk op

Audax , erkent dat de levering van producten aan Marskramer-zaken te wensen overlaat. Topman Casper de Nooijer benadrukt in een verklaring dat Audax alles op alles zet om dit zo spoedig mogelijk op te lossen.

De Nooijer benadrukt dat Audax geen leverancier is van huishoudelijke goederen, maar een logistiek platform. Audax verzorgt de distributie van goederen van andere partijen aan haar franchisers, alsmede de activiteiten van het retail service kantoor. Zij is dus voor de levering van goederen aan Marskramer-franchisers op dit moment afhankelijk van derden.  Zijn bedrijf is wel actief bezig met het zoeken van nieuwe leveranciers. Ook is een stuk van de voorraad van Blokker overgenomen.

 

Reageer op dit artikel