nieuws

Hardis kan met AI dc’s virtueel dupliceren

Supply chain 697

Met de beeldherkennings- en analysetechnologie van Vision Insights effent Hardis Group de weg voor een nieuwe generatie supply chain-toepassingen met ingebouwde machine learning-functies. Met de nieuwe technologie is het mogelijk om een digitale tweeling van een magazijn te creëren. Dit maakt het mogelijk om gegevens in reele situaties te gebruiken voor analyses en simulaties.

Hardis kan met AI dc’s virtueel dupliceren

De oplossing ontwikkelde Hardis voor een internationale klant die een realtime ‘digitale tweeling’ van een van zijn magazijnen wilde creëren. Op basis van de gegevens van deze digitale versie kon de klant vervolgens bepaalde processen optimaliseren, afwijkingen detecteren en taken met een lage toegevoegde waarde automatiseren. De logistieke data werd ook ingezet bij het nemen van strategische beslissingen. “Onze klant wilde het beheersysteem de prioriteit automatisch en in realtime laten bepalen op de ontvangstkades. In het bijzonder voor pallets die in minder dan twee uur de deur uit moeten”, aldus Ariel Maor, Senior Product Manager bij Hardis Group. “Voorheen werd de prioriteit volledig handmatig vastgelegd. De follow-up door Vision Insights leverde waardevolle logistieke data die naderhand gebruikt werd in de dashboards”.

Oplossingen met IoT en AI

Hardis creëerde de nieuwe oplossing door gebruik te maken van geautomatiseerde beeldherkenning voor alle objecten en activa in een magazijn, fabriek of winkel. Doelstelling is om een activiteitenanalyse te maken op basis van de gegevens van de digitale tweeling zodat logistieke processen kunnen worden verbeterd. Vision Insights is het eerste element van het zogenoemde X.Insights-platform. Dit staat voor een nieuwe fase in de strategie van Hardis Group om logistieke spelers oplossingen met toegevoegde waarde te bieden door gebruik te maken van nieuwe technologieën, zoals IoT/edge computing, cognitieve diensten (beeld- en spraakherkenning) of leermodellen.

 

Bekijk ook: De video over de WMS-implementatie van Hardis bij Bol.com

Magazijndigitalisatie via een digitale tweeling

Door gebruik te maken van camera’s en geautomatiseerde beeldherkenning creëert Vision Insights een realtime digitale tweeling van een magazijn. De camera’s kunnen op een vaste plaats in het magazijn hangen of geïntegreerd worden in een AGV, een kar of de inventarisdrone Eyesee van Hardis Group. De logistieke data van de digitale tweeling kan vervolgens worden gebruikt voor verschillende toepassingen: analyse en verbetering van een proces, end-to-end traceerbaarheid van pallets en pakketten in een magazijn of fabriek en automatische detectie van risicosituaties, bijvoorbeeld een verkeerd geplaatste AGV, een operator zonder veiligheidsuitrusting, of afwijkingen zoals natte kartonnen dozen, een beschadigd pakket of een te lage bezettingsgraad.

 

Lees ook: Noodzaak voor digitalisering van supply chains groeit

Reële situaties analyseren

De digitale versie van een site (magazijn, fabriek, winkel) maakt het mogelijk om bruikbare gegevens te verzamelen in reële situaties en voor alle toepassingen van het informatiesysteem ‒ en dan vooral voor business intelligence-oplossingen (analyse achteraf) of logistieke modellen en simulaties (toekomstige scenario’s). Logistiek managers kunnen deze data vervolgens gebruiken om strategische beslissingen te nemen.

Vision Insights is het eerste element van het wereldwijde X.Insights-platform. Binnenkort wordt ook IoT Insights gelanceerd, een oplossing voor Tracking & Tracing, en Language Insights, dat gegevens met toegevoegde waarde zal kunnen halen uit spraak en documenten. Vision Insights, beschikbaar in SaaS-modus, is naar eigen zeggen de eerste edge computing-oplossing voor logistieke ketens met dashboards en modellen voor elk bedrijfsproces. De oplossing draait op Nutanix Xi IoT en gebruikt de cloud (Google Cloud Platform). API’s zorgen ervoor dat de verschillende systemen kunnen communiceren, waarna scenario’s nagebootst worden in magazijnen, fabrieken of winkels.

Lees ook: API versus EDI – moet het snel of veilig?

 

Reageer op dit artikel