nieuws

Cross border e-commerce groeit fors

Supply chain 634

Nederlanders hebben in het tweede kwartaal meer geld uitgegeven bij webshops in andere landen van de Europese Unie. In totaal gaven ze bijna een half miljard euro uit bij Europese internetwinkels buiten de landsgrenzen.

Cross border e-commerce groeit fors

Steeds meer Nederlanders shoppen online bij webshops buiten de landsgrenzen. De crossborder e-commerce steeg vorig jaar met 19 procent ten opzichte van een jaar eerder. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

De internetverkopen van in Nederland gevestigde webwinkels waren in het tweede kwartaal van 2019 ruim 18 procent hoger dan in hetzelfde kwartaal een jaar eerder. Bij de Nederlandse internetverkopers kan onderscheid worden gemaakt tussen pure webwinkels en ‘multichannelers’, bedrijven die zowel via winkels als online verkopen.

 

crossborder e-commerce

 

De omzet van pure webwinkels in Nederland was in het tweede kwartaal van 2019 bijna 15 procent hoger dan een jaar eerder. Bij de Nederlandse multichannelers was de online-omzet ruim 23 procent hoger. De totale omzet van de detailhandel in Nederland was in het tweede kwartaal 2,7 procent hoger dan een jaar eerder.

 

Lees ook
Crossborder e-commerce vereist effectieve logistiek

 

Het marktaandeel van Europese webwinkels binnen de Nederlandse winkelsector is nog relatief klein. Nog net geen 2 procent van de totale omzet van de detailhandel ging vorig jaar naar deze webshops, aldus het CBS.

Food en nearfood stuwen groei e-commerce

 

 

Reageer op dit artikel