nieuws

Amazon lanceert Nederlands offensief met eigen website

Supply chain 6049

Amazon gaat nu echt serieus werk maken van Nederland. Vanaf volgend jaar start de e-commercereus met verkoop via het domein Amazon.nl

Amazon lanceert Nederlands offensief met eigen website

Na jaren afwachten gaat het nu echt gebeuren. Amazon gaat verkopen via een eigen Nederlandse website. Dat blijkt uit een interne mededeling aan Amazon leveranciers, meldt Emerce.

Amazon benut zijn macht en logistieke kracht nog niet volledig in Nederland. De e-commercereus bedient de Nederlandse klant vanuit Duitsland, onder meer vanuit Koblenz en Rheinberg. Mede hierdoor is snelle levering nog niet mogelijk. Ook de klantondersteuning is nog niet in het Nederlands.

Nieuw distributiecentrum

Maar dat gaat spoedig veranderen. Vanaf volgend jaar zet Amazon volledig zijn zinnen op ons land. Amazon opent dan een eigen Nederlandse webomgeving. Nu moeten Nederlanders nog via een Duitse site bestellen en is niet hele productportfolio beschikbaar.

 

Lees ook
Bol.com laat Amazon ver achter zich; maar hoe lang nog?

 

Het nieuws komt niet als een verrassing. De bouw van een nieuw distributiecentrum in Mönchengladbach was een van die indicatoren die duidde op een toekomstig Nederlands offensief. De introductie van betalen met iDeal en de Nederlandse lancering van het Prime Day waren eveneens indicaties dat Amazon de Benelux als nieuw doel gaat beschouwen.

 

 

Reageer op dit artikel