nieuws

D66 wil CO2-melding bij retouren

Supply chain 637

D66 pleit voor een CO2-melding als consumenten op het punt staan om een pakketje terug te sturen. De politieke partij is van mening dat gratis retour sturen niet meer kan.

D66 wil CO2-melding bij retouren

Een melding over hoeveel CO2 er wordt uitgestoten is volgend D66-Kamerlid Rutger Schonis goed voor het bewustzijn. Dat meldt De Telegraaf. Schonis heeft tijdens een debat over ’duurzaam vervoer’ staatssecretaris Van Veldhoven (Infrastructuur) gevraagd om te gaan praten met de branche. Hij ziet graag dat populaire bestelwebsites als Bol.com en Zalando aan klanten laten zien hoeveel CO2-uitstoot er gepaard gaat met een rit. Nederland staat bekent als Europees kampioen retour sturen. Als die retouren kost de branche jaarlijks miljoenen euro’s.

Van Veldhoven in gesprek met e-commerce bedrijven

De staatssecretaris zegt al in gesprek te zijn met bedrijven in de e-commerce om te kijken hoe bezorging meer CO2-bewust kan. Volgens Van Veldhoven werken verschillende websites aan meer informatie bij producten over pasmaten, zo zou het aantal retourpakketten beperkt kunnen worden.

Lees ook: Het grote dilemma van retouren

 

Reageer op dit artikel