nieuws

Bax Music neemt nieuw magazijn in gebruik

Supply chain 1105

Online muziekwinkel Bax Music betreedt per 1 oktober een nieuw distributiecentrum in Middelburg.

Bax Music neemt nieuw magazijn in gebruik
Bax Music heeft vier winkels in binnen- en buitenland en heeft ambities om ook externe verkopers aan zich te binden via een franchiseconstructie. De logistiek wordt dan uit handen genomen.

Het e-commerce bedrijf uit Goes heeft al drie distributiecentra, van in totaal 21.000 vierkante meter met 46.000 producten op voorraad, in zijn vestigingsplaats. Eén daarvan, een magazijn van 1250 vierkante meter aan de Scottweg, zal worden verlaten. Dat meldt Twinkle.nl.

Bax denkt aan logistieke uitbreiding

De ingebruikname van het nieuwe magazijn past in de groeistrategie van Bax Music. Het bedrijf wil de grootste online verkoper van muziekproducten in Europa worden. Zo begon het dit jaar met een franchise-model en is het bedrijf bezig zijn platform voor derden open te stellen. Bax liet in een interview met Twinkle weten om in de toekomst te overwegen om voorraad van externe verkopers op te slaan in één van de distributiecentra, mits het platform- en franchisemodel een succes wordt. De verkopers hoeven wat Bax betreft niet alleen uit Nederland te komen. Daarnaast wil het bedrijf dat ook klanten uit heel Europa op het platform terecht kunnen. Bax sluit het openen van hubs in het buitenland om snelle levering te kunnen garanderen, dan ook niet uit.

Lees ook: UPS lanceert e-fulfilment platform voor webshops

 

Reageer op dit artikel