nieuws

Bol.com laat Amazon ver achter zich; maar hoe lang nog?

Supply chain 6562

Bol.com is veruit het meest populaire e-commerce platform van Nederland. Amazon, ’s werelds grootste e-commerce speler, staat voorlopig in Nederland nog op flinke achterstand. Vraag is alleen hoe lang nog?

Bol.com laat Amazon ver achter zich; maar hoe lang nog?

Amazon heeft nog en wereld te winnen in Nederland. Bol.com is niet alleen het grootste e-commerce platform in Nederland, het is ook veruit de meest populaire plek voor Nederlanders om te bestellen.

Dat blijkt uit de onlangs gepubliceerde MarketPlace Monitor, een onderzoek van  Maze-One, dat retailers adviseert met content en zoekmachine optimalisatie op marktplaatsen en onderzoeksbedrijf MeMo2.

Bol.com scoort met name goed op de onderdelen: vertrouwen en populariteit. De webwinkel spreekt de Nederlandse online consument het meeste aan. Bekend maakt bemind is de verklaring voor die goede score. Bol.com past volgens de Nederlander het best bij hem, dit komt met name door de bekendheid aldus de onderzoekers. Ook op het gebied van vertrouwen en ‘meest favoriete marktplaats’ troeft Bol.com de andere platformen/webshops flink af. Coolblue is een goede nummer twee in de diverse categorieën. Gevolgd door Aliexpres en Wish.

Amazon dc’s in Duitsland

Amazon bundelt in twee van de drie onderzoekscategorieën onderaan. Vreemd is dat niet aangezien Amazon zijn macht en logistieke kracht nog niet volledig benut in Nederland. De e-commercereus bedient de Nederlandse klant vanuit Duitsland, onder meer vanuit Koblenz en Rheinberg. Mede hierdoor is snelle levering nog niet mogelijk. Ook de klantondersteuning is nog niet in het Nederlands.

Amazon maakt werk van Benelux

Maar dat gaat spoedig veranderen is de verwachting. De bouw van een nieuw distributiecentrum in Mönchengladbach is een van die indicatoren die duidt op een toekomstig Nederlands offensief. De introductie van betalen met iDeal en de Nederlandse lancering van het Prime Day zijn eveneens indicaties dat Amazon de Benelux als nieuw doel gaat beschouwen.

 

 bol.com investeert in platform en dc

Bol.com staat ook niet stil. De website transformeert zich in rap tempo naar een volwaardig platform. Waarom? Omdat dat de toekomst is volgens ceo Huub Vermeulen. Daarnaast bouwt bol.com een nieuw distributiecentrum in Waalwijk. Deze komt pal naast het dc te staan dat in 2017 het levenslicht zag.

 

 

Reageer op dit artikel