nieuws

Logistieke problemen Mediamarkt: oorzaken bekend einde in zicht

Supply chain 10443

De ergste logistieke problemen bij Mediamarkt lijken voorbij. Het bedrijf heeft de ‘oorzaken in kaart’ en werkt nu hard aan het wegwerken van de opgelopen achterstanden.

Logistieke problemen Mediamarkt: oorzaken bekend einde in zicht

Kortere levertijden, een efficiënter voorraadbeheer, meer klantfocus en een betere beschikbaarheid van producten. Dat zijn vier belangrijke doelstellingen van Mediamarkt voor de bouw van het nieuwe, centrale distributiecentrum.

Nieuwe supply chain

Die beloftes kan het elektronicaconcern voorlopig nog niet waarmaken. Sterker nog; de overgang naar het nieuwe dc, gerund door ID Logistics, is juist een van de oorzaken van de grote logistieke problemen de afgelopen dagen. Jeroen Baardemans, woordvoerder Mediamarkt: “We zijn recent begonnen met de verhuizing naar het nieuwe dc. Daar zijn we tegen wat issues aangelopen.”

Wat die issues precies zijn, wil hij niet zeggen. Wel stelt hij dat de verhuizing niet de enige oorzaak is van de logistieke problemen. Ook drukte door lopende acties en de hittegolf hebben bijgedragen aan de ontstane logistieke problemen, aldus de woordvoerder.

Oorzaken en oplossingen

Het goede nieuws is dat Mediamarkt ‘de oorzaken in kaart’ heeft en dat er ‘gerichte oplossingen’ kunnen worden uitgevoerd, aldus Baardemans. Mediamarkt verwacht eind deze week, begin volgende week de grootste achterstand te hebben weggewerkt.

De elektronicareus past momenteel zijn supply chain radicaal aan. Een centraal distributiecentrum in Etten-Leur wordt het kloppende hart van de nieuwe logistieke opzet voor Nederland. Mediamarkt brengt zowel de winkelverkoop als onlinebestellingen onder 1 dak. Deze zomer moet de logistieke ommezwaai afgerond zijn.

 

 

Reageer op dit artikel