nieuws

Hema transformeert supply chain met kunstmatige intelligentie

Supply chain 7203

Hema gaat het helemaal anders doen op het gebied van supply chain. Kunstmatige intelligentie en machine Learning-technologieën moeten de retail supply chain optimaliseren.

Hema transformeert supply chain met kunstmatige intelligentie

Hoe krijg je op het juiste moment de juiste voorraad in de juiste distributiecentra en winkels. De belangrijkste logistieke vraag hoopt Hema positief te beantwoorden door gebruik te maken van vraagsignalen uit de praktijk. Hema investeert hiervoor in kunstmatige intelligentie, machine learning tools van JDA.

 

Lees ook
Artificial Intelligence – wat kan al en wat staat nog in de kinderschoenen?

 

Door de vraagvoorspelling beter in beeld te krijgen, kunnen optimale voorraad- en distributieplannen worden gemaakt. Dit verhoogt de beschikbaarheid van producten en vermindert de voorraad in de gehele supply chain van Hema. Dit helpt ook bij het realiseren van de wereldwijde duurzaamheidsdoelstellingen van het bedrijf, is het idee van de nieuwste software investering door de retailer. De nieuwste tools worden ingezet in alle dc’s van Hema. Ook in het distributiecentrum in aanbouw in Nieuwegein. 

Carsten Klomp, CIO Hema: “Wij zijn enorm gedreven om van een retailer naar een wereldwijd merk te groeien. Een modern IT-landschap zal deze groei, waarbij flexibiliteit, kostenbewustzijn en marktintroductietijd van belang zijn, mogelijk maken. We zien grote kansen met het gebruik van machine learning om de overall kwaliteit te verbeteren en onze collega’s en winkels te ondersteunen hun werk zo goed mogelijk te kunnen doen.”

 

Robots en supercomputers zetten de logistieke wereld op zijn kop

 

JDA en Hema zijn geen onbekende voor elkaar. Hema is al jaren klant van JDA en werkt samen met JDA oplossingen als JDA’s Category Management en Workforce Management. Daar komt nu JDA Luminate Demand Edge bij. Dit is een cognitieve SaaS-oplossing die gebruik maakt van machine-learning algoritmes om zeer nauwkeurige vraagvoorspellingen te doen. JDA Fulfillment zal het bedrijf helpen de marges te optimaliseren door op het juiste moment de juiste voorraad in de juiste distributiecentra en winkels te hebben.

Daarnaast helpt JDA Hema met:

– Het volledig automatiseren van voorspellingen die zichzelf aanpassen en leren, rekening houdend met meer dan 200 factoren die de vraag beïnvloeden, zoals het weer, promoties, vakanties, dag van de week/maand/jaar, enz.

– Het berekenen van vraagprognose met een calculatie van impact en risico’s.

– Het koppelen van klantvraag aan het aanbod, verbeteren van het inkoopproces en de samenwerking met leveranciers.

– Het genereren van orders die de klantenservice maximaliseren met minimale voorraad, kosten en orderbeheerinspanningen.

– De inzichtelijkheid van de supply chain verbeteren met nauwkeurige projecties van voorraad, aankopen, magazijnstroom en transportbehoeften.

 

Reageer op dit artikel