nieuws

eBay lanceert eigen e-fulfilment dienst

Supply chain 1657

E-commerce bedrijf eBay komt in 2020 met een eigen e-fulfilment service. Het zogenoemde Managed Delivery stelt verkopers in staat om via het e-fulfilment platform bestellingen op te slaan, in te pakken en af te leveren via een netwerk van vooraf goedgekeurde externe partijen.

eBay lanceert eigen e-fulfilment dienst

Verwacht wordt dat het programma verkopers in staat stelt voorraden dichter bij kopers op te slaan in strategisch gelegen magazijnen in het hele land. Deze aanpak moet de levertijd verkorten en de verzendkosten verlagen.

Ebay verkiest, in tegenstelling tot Amazon dat zijn logistieke juist flink uitbreidt, niet voor eigen dc’s of eigen transport. Samenwerken met logistieke partners is de aanpak van het e-commerce bedrijf.

Verkopers kunnen de e-fulfilment-dienst ook gebruiken voor de verkopen in hun eigen webshop en op andere marktplaatsen. Devin Wenig, ceo van eBay: “’Een gemeenschappelijk verzoek dat we horen van onze supersnelle verkopers is om te helpen de levering van grote hoeveelheden artikelen gemakkelijk en snel te maken in populaire categorieën zoals elektronica, huis en tuin, en mode. ”

E-fulfilment: dit is het dit zijn de feiten

Analyse, achtergrond en praktische oplossingen over misschien wel de snelst groeiende tak in de logistieke sector.

Zo staat het ervoor >>>

Track&trace

Verwacht wordt dat de dozen die worden gebruikt om bestellingen voor verkopers in het programma te verzenden van het merk eBay zullen zijn en dat de bestellingen binnen traceerbaar zijn voor kopers en verkopers.

De e-fulfilment dienst wordt in eerste instantie in de Verenigde Staten gelanceerd.

Reageer op dit artikel