nieuws

Stockon werkt aan doorstart

Supply chain 1503

Websuper Stockon zette begin dit jaar de bezorgservice stop. Het bedrijf dat automatisch voorraadkastjes aanvult, kreeg de financiering niet rond. Nu werkt de initiatiefnemer aan een doorstart onder een nieuwe naam en een aangepast concept.

Stockon werkt aan doorstart

Stockon werd begin 2018 in de markt gezet. PostNL was de investeerder en zag het als een test om zijn food-bestelnetwerk op te zetten. Onlangs stopte Stockon. “Het is gestaakt, maar wij zijn niet failliet”, aldus Bosman. Met de doorstart met Sjoperz ontstaat er een online aanbieder waar de klant op basis van postcode een boodschappenmandje kan doorzetten. De site toont dan wat de goedkoopste aanbieder is, on- en offline, in het marktgebied op basis van de Sjoprz-technologie. Met een druk op de knop kan het mandje dan besteld worden bij dezelfde site tegen de laagste prijs op basis van Stockon-technologie aan de achterkant.

 


 

Nieuw concept

Fabrikanten kunnen het bestel- en vergelijkingsplatform dan opnieuw inzetten om rechtstreeks te leveren aan de consument, buiten de supermarkt om. PostNL doet in de plannen nog steeds de bezorging. Volgens Bosman is de nieuwe aanpak in potentie succesvol. ‘We hebben bewezen dat onze technologie werkt. We braken niet door omdat we al tegelijkertijd aan het it-platform moesten bouwen en aan de klantenkring. Ook waren we in de perceptie van de klant duur. Echter, Stockon kon en kan leveren op en zelfs onder Picnic-prijsniveau. Als het gaat om Albert Heijn of Jumbo dan waren wij echt wel goedkoper.’

Bron: distrifood.nl

Reageer op dit artikel