nieuws

Netwerk iShare omvat nu ook een IT-bedrijf

Supply chain 585

Met het toetreden van het IT-bedrijf Simply Deliver tot het iShare-netwerk is opnieuw een concrete stap gezet op weg naar drempelloos data delen in de logistiek. Meer over implementatie van afspraken die door iShare zijn vastgelegd staat in een zojuist verschenen online magazine.

Netwerk iShare omvat nu ook een IT-bedrijf

Softwarebedrijf Simply Deliver heeft als eerste IT-bedrijf aangetoond te voldoen aan de eisen voor toetreding tot het iShare-netwerk. Daarmee gaat dit bedrijf weer een stap verder dan andere partijen, die de technische specificaties van het afsprakenstelsel hebben geïntegreerd in hun oplossingen of daarmee bezig zijn. Met de ondertekening van een speciale overeenkomst mag de startup als eerste het logo van iShare-deelnemer voeren.
Het afsprakenstelsel iShare is een initiatief van de Topsector Logistiek. Het is sinds 2018 beschikbaar. Sindsdien werken verscheidene logistieke organisaties en IT-bedrijven aan de implementatie van de technische specificaties  in hun software of hebben dat inmiddels gedaan. Vandaag verscheen een nieuw online magazine met daarin diverse voorbeelden uit de praktijk, de visie van onder andere mainports en een overzicht van de partners, waarmee iShare samenwerkt.

Snel en makkelijk gebruik maken van platform

Osman Akdemir, oprichter van Simply Deliver benadrukt het belang van iShare. “Partijen die data delen via het platform van Simply Deliver hebben nu de zekerheid, dat hun data veilig en betrouwbaar gedeeld wordt. Ook wanneer deze partijen geen commerciële relatie met elkaar hebben of niet eerder met elkaar data hebben gedeeld.

 

 

ishareNieuw online magazine: Datadelen met iSHARE

Vooraanstaande partijen in de logistieke sector zijn inmiddels begonnen met implementeren van de iSHARE-afspraken. Wat is hun visie, hoe pakken ze dit aan?
Naar het online magazine >>>

 

Een belangrijk onderdeel van ons succes is dat klanten snel en makkelijk gebruik kunnen maken van ons platform. Tegelijkertijd wilden we ook de controle over de data voor onze klanten goed geregeld hebben. Dankzij iShare hebben klanten die gebruik maken van onze cloudoplossing de zekerheid dat partijen met wie zij data delen daadwerkelijk zijn wie ze zeggen dat ze zijn. Ik ben er echt heel trots op dat wij als eerste het certificeringsproces succesvol hebben afgerond. Onze volgende stap is om nu de iShare-specificaties ook toe te passen bij de data-integratie met onze partners JORR-IT en Yellowstar.”

Reageer op dit artikel