nieuws

Nationale Voorraaddag: de weg naar een duurzame supply chain

Supply chain 1201

Wel eens gedacht aan machine learning bij voorraadoptimalisatie? Op donderdag 6 juni worden de nieuwste ontwikkelingen en best practises op het gebied van voorraadmanagement tijdens de Nationale Voorraaddag gedeeld. Het moet logistiek professionals helpen hun supply chain klaar te stomen voor de duurzame doelstellingen van morgen.

Nationale Voorraaddag: de weg naar een duurzame supply chain

Tijdens de Nationale Voorraaddag, het jaarlijks evenement van IMCC, zullen de nieuwste ontwikkelingen en ‘best practices’ in voorraadbeheer de revue passeren. De dag is ook het toneel voor de uitreiking van een aantal studiebeurzen voor studenten die uitblinken met hun scriptie over voorraadbeheer. Ook wordt de winnaar van de Nationale Voorraadtest bekend gemaakt.

Impact duurzaamheidstrategie op voorraad en supply chain

Het thema van de Nationale Voorraaddag dit jaar is duurzaamheid. Een onderwerp dat bedrijven soms hoofdbrekens geeft maar juist ook kansen biedt. Tijdens de Nationale Voorraaddag vertellen een aantal bedrijven hoe zij een succesvolle transitie hebben weten te maken. Lampdirect maakte de switch van traditionele verlichtingsgroothandel naar online speler gericht op energie besparen. Itho Daalderop koos rigoureus voor gasvrije warmtesystemen en stapte tevens over op ordergestuurd produceren. Tony’s Chocolonely heeft met zijn duurzame en slaafvrije supply chain een belangrijk marketingwapen in handen. Alle drie de bedrijven laten zien wat de impact is van hun duurzaamheidsstrategie op de aansturing van hun voorraden en supply chains.

Programma met best practises en workshops

Het ochtendprogramma wordt ingeleid door dagvoorzitter Gino van Ossel, professor aan Vlerick Business School. Van Ossel is Gino is een expert in retailmanagement en trademarketing. Hij laat zien hoe de grenzen tussen B2B en B2C vervagen en wat de invloed is van internationale spelers als Amazon en geeft tips voor de inrichting van een winstgevende omnichannel operatie. ’s Middags geven kennispartners van het IMCC workshops over deelgebieden van supply chain management. Hoe krijg je grip op de customer journey en zorg je voor een optimaal verzendproces? Wat zijn de ervaringen met VMI en andere modellen voor voorraadbeheer? Ook aan bod komt hoe bedrijfsprocessen kunnen worden gedigitaliseerd, wat best practices zijn op het gebied van warehousing en waar machine learning een rol kan spelen.

De Nationale Voorraaddag wordt op donderdag 6 juni 2019 in Kasteel De Vanenburg in Putten gehouden. Het betreft een gratis event.

 

Alvast de sfeer proeven? Bekijk de aftermovie van de Nationale Voorraaddag van vorig jaar

Reageer op dit artikel