nieuws

Logistieke dienstverleners lanceren blockchain concept

Supply chain 4900

Vier Europese logistiek dienstverleners in de automotive bundelen hun krachten op het gebied van blockchain. Onder aanvoering van Jon Kuiper, voormalige ceo van Koopman Logistics willen de bedrijven via blockchain meer openheid scheppen in de supply chain.

Logistieke dienstverleners lanceren blockchain concept

Het creëren van zichtbaarheid in de supply chain. Dat is het doel van de vier logistieke dienstverleners in de automotive industrie. Blockchain moet daar voor zorgen. De vier betrokken bedrijven zijn: Autolink Group, Axess Logistics, Koopman Logistics Group en NVD

Onder aanvoering van Vinturas, een consortium van automotive logistiek dienstverleners in Europa wordt een nieuw digitaal platform gelanceerd op basis van blockchain technologie. Het platform maakt alle stappen van de logistieke keten voor nieuwe en gebruikte voertuigen inzichtelijk.

Vinturas digitaliseert alle aspecten van de logistieke keten binnen Europa, van fabrikant tot dealer, en voor nieuwe en gebruikte voertuigen. Vinturas vergroot de transparantie en de efficiency, verbetert de customer journey en verlaagt de kosten, aldus Jon Kuiper, ceo van Vinturas en de voormalige algemeen directeur van Koopman Logistics.

Koopman

Kuiper is geen onbekende met blockchain. Onder zijn aanvoering was Koopman in 2018 de eerste  logistieke dienstverlener in Europa dat blockchain inzette in de supply chain. Het pan-Europese concept is een ‘doorontwikkeling’ op dat initiatief.

Deelnemende partijen

Naast de vier logistieke dienstverleners Autolink Group, Axess Logistics, Koopman Logistics Group en NVD maakt Europese shortsea-rederij EML het zeetransport binnen de logistieke keten inzichtelijk. IBM stelt expertise ter beschikking voor het bouwen van het Vinturas-platform.

Ketensamenwerking

Jon Kuiper: “Vinturas wil uitgroeien tot het toonaangevende platform voor Finished Vehicle Logistics. Wij geloven sterk in de kracht van samenwerking. De lancering van Vinturas door vier gerenommeerde logistiek dienstverleners, en onze keuze voor IBM als technologiepartner, benadrukt dat wij op de lange termijn toegevoegde waarde willen bieden aan alle betrokken partijen.”

 

 

Het platform is toegankelijk voor alle partijen die actief zijn met Finished Vehicle Logistics. Kuiper: “De toekomst van onze sector ligt in samenwerking en democratisch datadelen. Door samen te werken, profiteert iedereen in onze sector van meer toegevoegde waarde.”

De lancering van Vinturas staat gepland in september 2019. De eerste productdemonstraties vinden plaats vanaf juli 2019.

Reageer op dit artikel