nieuws

Gezocht: logistieke bedrijven die gehackt willen worden

Supply chain 1721

Waar zitten de grootste risico’s op cyber gebied in de logistiek? Een consortium van 6 partijen wil dat duidelijk maken via een scan. Het doel is de sector veiliger maken.

Gezocht: logistieke bedrijven die gehackt willen worden

TNO, Transport en Logistiek Nederland (TLN), SmartPort, Air Cargo Netherlands (ACN), Havenbedrijf Rotterdam, Cargonaut en REQON Security gaan de kwetsbaarheden binnen de logistieke keten in kaart brengen.

Het project moet  het bewustzijn van het belang van cybersecurity verhogen en concrete handvatten bieden om de beveiliging tegen cybercrime te verbeteren.

 

Lees ook
Cyberrisico steeds groter gevaar voor supply chain

 

Een onderwerp van belang, want ruim 40% van de bedrijven in de logistieke sector heeft al eens te maken gehad met een vorm van cybercriminaliteit of hacking. In 2017 nog werd APM getroffen door een grote hack. Ook Fedex kent de klappen van de zweep. De grote cyberaanval kostte het bedrijf vele miljoenen euro’s schade.

Bedrijven gezocht

Het consortium zoekt voor het onderzoek twaalf logistieke (MKB-)bedrijven die een ethische (friendly) hack willen laten uitvoeren op hun systemen. Deze bedrijven betalen een kleine vergoeding en krijgen een indruk van de huidige status van hun beveiliging tegen cybercrime.

Tegelijkertijd levert de ethische hack  nuttige (geanonimiseerde) informatie voor het gehele project.

 

Lees ook
Cyber security is kwestie van personeel opvoeden

 

De resultaten worden begin 2020 verwacht in de vorm van best-practices en concrete handvatten om de cybersecurity van bedrijven in de logistieke keten te verbeteren. Deze worden onder andere via de brancheverenigingen verspreid.

Voor meer informatie of deelname: Rik Poulus – TNO Traffic & Transport – 06-21343295 – rik.poulus@tno.nl

Reageer op dit artikel