nieuws

G. van der Heijden & Zn schakelt over op IXSuite TMS

Supply chain 894

Transportbedrijf G. van der Heijden & Zn in Ridderkerk heeft gekozen voor de implementatie van IXSuite van Ixolution. Met de uitrol van IXSuite kiest G. van der Heijden & Zn voor meer transportautomatisering en meer containertransportservices. Het TMS is voorzien van diverse modules, bij de transporteur ligt de nadruk op het gebruik van de container haulage module.

G. van der Heijden & Zn schakelt over op IXSuite TMS
Ton Stuit (Ixolution, links) en Bert van der Heijden (G. van der Heijden & Zn.).

Met de keuze voor IXSuite verwacht G. van der Heijden & Zn de bedrijfsdoelen beter te kunnen realiseren dan met het TMS dat al ongeveer twee decennia geleden werd geïmplementeerd. Dit TMS is in de loop der jaren zowel goed onderhouden als verder uitgebouwd. “Toch is het inmiddels verouderd. Daarnaast is er minder expertise voor dit TMS te vinden bij IT-specialisten”, vertelt Bert van der Heijden, directeur bij de transporteur.

Statusinformatie

De module TransportOperator Container Haulage zal binnen IXSuite een centrale rol spelen bij G. van der Heijden. De module moet de transporteur steunen bij het realiseren van de bedrijfsdoelen: “Voormelden wordt eenvoudiger, zowel in de Rotterdamse als in de Antwerpse haven. Daarnaast kunnen we met het TMS informatie beter en sneller controleren. Dit helpt ons bij het juist informeren van onze klanten voorafgaand aan een transportopdracht. Ook geeft het TMS betere statusinformatie. Niet alleen over aankomsttijden bij de klanten van onze klanten, maar ook bij het doorgeven van updates over de terminals en de depots waar we gebruik van maken.” De transporteur is actief in het Europese containervervoer voor zowel rederijen als expediteurs. Aanvullend verzorgt de onderneming ‘Ruhr distributie’ en staalvervoer.

IXSuite in gehoste vorm

G. van der Heijden & Zn kiest voor een gehoste versie van de IXSuite-applicatie. Het transport management systeem is daardoor vanuit de cloud te benaderen, eigen servers zijn niet nodig.

Koppeling met boordcomputers, boekhoudsysteem en havenautoriteiten

Tijdens de implementatie koppelt Ixolution het TMS aan diverse andere applicaties, waaronder Transics-boordcomputers en het boekhoudsysteem. Stuit: “Ook koppelen we het TMS aan Portbase voor activiteiten in de Rotterdamse haven. Aanvullend leggen we een link met de Antwerpse haven voor werkzaamheden die G. van der Heijden voor PSA en DPWorld verricht.

Reageer op dit artikel